voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
eenvoudig
30 min.
hoofdgerecht
recepten Hachee met kikkererwten en abrikozen

Hachee met kikkererwten en abrikozen

ingredi├źnten

4 eetlepels arachideolie

4 eetlepels olijfolie

750 gram hacheevlees

3 uien

1 theelepel komijnpoeder (djinten)

1 theelepel kaneelpoeder

1 theelepel korianderpoeder (ketoembar)

250 milliliter vleesbouillon

200 gram gedroogde abrikozen

400 gram kikkererwten

2 eetlepels platte peterselie

2 eetlepels verse koriander


  • 1 Verhit de olie in een braadpan en bak het vlees hierin in circa 5 minuten rondom bruin.
  • 2 Voeg de uien toe en bak ze 2-3 minuten mee. Bestrooi met de komijn, kaneel, koriander, zout en peper en roer goed door.
  • 3 Giet de bouillon erbij en stoof met het deksel op de pan circa 2 uur op lage stand. Wel de abrikozen.
  • 4 Voeg circa 15 minuten voor het einde van de stooftijd de kikkererwten en abrikozen toe aan het vlees.
  • 5 Bestrooi met de peterselie. Lekker met broccoli of sperziebonen.

bereidingstip

Voeg extra 50 gram blanke amandelen toe.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 730 kcal
vet 40 gram
verzadigd vet 13 gram
koolhydraten 44 gram
eiwit 43 gram