online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
eenvoudig
30 min.
hoofdgerecht
Recepten Hachee met kikkererwten en abrikozen

Hachee met kikkererwten en abrikozen

ingredi├źnten

4 eetlepels arachideolie

4 eetlepels olijfolie

750 gram hacheevlees

3 uien

1 theelepel komijnpoeder (djinten)

1 theelepel kaneelpoeder

1 theelepel korianderpoeder (ketoembar)

250 milliliter vleesbouillon

200 gram gedroogde abrikozen

400 gram kikkererwten

2 eetlepels platte peterselie

2 eetlepels verse koriander


  • 1 Verhit de olie in een braadpan en bak het vlees hierin in circa 5 minuten rondom bruin.
  • 2 Voeg de uien toe en bak ze 2-3 minuten mee. Bestrooi met de komijn, kaneel, koriander, zout en peper en roer goed door.
  • 3 Giet de bouillon erbij en stoof met het deksel op de pan circa 2 uur op lage stand. Wel de abrikozen.
  • 4 Voeg circa 15 minuten voor het einde van de stooftijd de kikkererwten en abrikozen toe aan het vlees.
  • 5 Bestrooi met de peterselie. Lekker met broccoli of sperziebonen.

bereidingstip

Voeg extra 50 gram blanke amandelen toe.


voedingswaarde

energie 730 kcal
vet 40 gram
verzadigd vet 13 gram
koolhydraten 44 gram
eiwit 43 gram