online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

win je december boodschappen terug!

Zodra je een bestelling plaatst bij SPAR maak je automatisch kans  op het terugwinnen van je decemberboodschappen! 


ontdek meer

of maak een account aan
4 personen
gemiddeld
20 min.
hoofdgerecht
Recepten Hachee van runderlappen en donker bier

Hachee van runderlappen en donker bier

ingrediënten

700 gram doorregen runderlappen

25 gram boter

2 eetlepels olie

4 uien

4 kruidnagels

2 laurierblaadjes

2 flessen donkerbruin bier

1 runderbouillontablet


  • 1 Bestrooi het vlees met zout en peper. Verhit de boter en olie in een grote braadpan en bak het vlees hierin rondom bruin.
  • 2 Neem het vlees uit de pan en fruit de uien minimaal 5 minuten op een lage stand in het bakvet. Voeg de kruidnagels en laurier toe en fruit nog enkele minuten.
  • 3 Leg het vlees terug in de pan en giet het bier er langzaam bij. Voeg de bouillontablet en een kopje water toe en breng op middelhoge stand aan de kook. Leg het deksel na een paar minuten op de pan en laat op een lage stand circa 3 uur stoven. Verwijder de kruidnagels en laurierblaadjes.
  • 4 Als het vlees gaar is kun je de saus eventueel nog wat binden met allesbinder, blokjes koude boter of een paar minuten zonder deksel laten inkoken. Serveer met aardappelpuree of rijst.

bereidingstip

Heb je een ovenvaste braadpan? Dan kun je het vlees ook op 100°C laten stoven in de oven.


voedingswaarde

energie 450 kcal
vet 23 gram
verzadigd vet 9 gram
koolhydraten 15 gram
eiwit 38 gram