voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

elke week alle nieuwtjes in je mailbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang een cadeautje van ons. Je maakt ook kans op één van onze andere prijzen, zoals een city trip of een diner in een sterrenrestaurant. 


ik wil me inschrijven

of maak een account aan
4 personen
gemiddeld
20 min.
hoofdgerecht
Recepten Hamburgers met ovenaardappels en sperziebonen

Hamburgers met ovenaardappels en sperziebonen

ingrediënten

500 gram half-om-half gehakt

1 ui

2 eetlepels tomatenketchup

600 gram vastkokende aardappels

3 eetlepels olie

1 eetlepel gedroogde rozemarijn

1 eetlepel gedroogde tijm

1 eetlepel gedroogde oregano

400 gram sperziebonen


benodigdheden

bakplaat

  • 1 Kneed het gehakt met de ui, ketchup, zout en peper en vorm er 4 grote of 8 kleinere burgers van.
  • 2 Laat ze in de koelkast opstijven. Verwarm de oven op 220°C en breng een pan met water en zout aan de kook.
  • 3 Dep ondertussen de aardappels droog en snijd ze in dunne parten. Leg ze op een bakplaat en schep er de olie en gedroogde kruiden doorheen.
  • 4 Zet de bakplaat hoog in de oven en bak de aardappels goudbruin in circa 20 minuten.
  • 5 Kook ondertussen de sperziebonen gaar en bak of gril de hamburgers aan beide kanten gaar en bruin.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 520 kcal
vet 30 gram
verzadigd vet 10 gram
koolhydraten 31 gram
eiwit 29 gram