voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
gemiddeld
20 min.
hoofdgerecht
recepten Hamburgers met ovenaardappels en sperziebonen

Hamburgers met ovenaardappels en sperziebonen

ingrediënten

500 gram half-om-half gehakt

1 ui

2 eetlepels tomatenketchup

600 gram vastkokende aardappels

3 eetlepels olie

1 eetlepel gedroogde rozemarijn

1 eetlepel gedroogde tijm

1 eetlepel gedroogde oregano

400 gram sperziebonen


benodigdheden

bakplaat

  • 1 Kneed het gehakt met de ui, ketchup, zout en peper en vorm er 4 grote of 8 kleinere burgers van.
  • 2 Laat ze in de koelkast opstijven. Verwarm de oven op 220°C en breng een pan met water en zout aan de kook.
  • 3 Dep ondertussen de aardappels droog en snijd ze in dunne parten. Leg ze op een bakplaat en schep er de olie en gedroogde kruiden doorheen.
  • 4 Zet de bakplaat hoog in de oven en bak de aardappels goudbruin in circa 20 minuten.
  • 5 Kook ondertussen de sperziebonen gaar en bak of gril de hamburgers aan beide kanten gaar en bruin.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 520 kcal
vet 30 gram
verzadigd vet 10 gram
koolhydraten 31 gram
eiwit 29 gram
recall Wahid Vleeswaren bekijk hier