-
1
Snijd het brood horizontaal
doormidden.
-
2
Verhit een grillpan of
barbecue en rooster de snijkanten
van het brood.
-
3
Was de slabladeren
en droog ze in een slacentrifuge of
theedoek.
-
4
Verwijder de uiteinden
van de courgette.
-
5
Schaaf de
courgette met een kaasschaaf
in lange plakken (verwijder het
binnenste deel met zaadjes).
-
6
Bestrijk
de plakken met een dun laagje
olijfolie en gril ze. Houd apart.
-
7
Druk
de hamburgers tegen elkaar aan
met 1 hamburger in het midden en
de rest eromheen.
-
8
Bestrijk het vlees
met olie en gril in de grillpan. Keer
halverwege om.
-
9
Neem uit de pan
en bak de uienringen in het bakvet
op een lage stand tot ze zacht zijn.
-
10
Bestrijk intussen de snijkant van
de broodbodem met mayonaise
en beleg met 8 slabladeren.
-
11
Leg de
gegrilde hamburgers erop.
-
12
Dek af
met de courgette, plakjes tomaat
en een laag uienringen.
-
13
Dek af met
de bovenkant van het brood.
-
14
Rijg
garnering naar keuze en blaadjes
basilicum aan de prikkers en steek
de hamburgertaart hiermee vast.
voedingswaarde (per 100 gram/ml)
energie |
440 kcal |
vet |
21 gram |
verzadigd vet |
7 gram |
koolhydraten |
34 gram |
eiwit |
25 gram |