online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
eenvoudig
50 min.
hoofdgerecht
Recepten Hamlapjes in wijn

Hamlapjes in wijn

ingredi├źnten

40 gram boter

40 milliliter vloeibaar bakproduct

500 gram magere hamlappen

1 eetlepel paprikapoeder

100 gram gerookte spekblokjes

1 ui

1 winterwortel

350 milliliter witte wijn

350 milliliter rode wijn

150 milliliter kookroom

250 gram champignons

2 eetlepels bladselderij

2 eetlepels platte peterselie


  • 1 Verhit de boter. Bestrooi de hamlappen met zout, peper en paprikapoeder en bak ze rondom bruin. Schep de hamlappen uit de pan.
  • 2 Roerbak de spekblokjes, ui en winterwortel 3 minuten in het bakvet. Leg het vlees erbij en giet de wijn en room erover. Stoof zachtjes 30 minuten.
  • 3 Voeg de laatste 10 minuten van de stooftijd de champignons toe.
  • 4 Neem de hamlappen uit de pan en houd ze warm onder aluminiumfolie. Laat de saus iets inkoken.
  • 5 Serveer het gerecht bestrooid met de selderij of peterselie.

bereidingstip

Lekker met rijst of aardappelpuree.


voedingswaarde

energie 425 kcal
vet 25 gram
verzadigd vet 13 gram
koolhydraten 6 gram
eiwit 35 gram