online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
eenvoudig
35 min.
hoofdgerecht
Recepten Hamlapjes met appel en ui

Hamlapjes met appel en ui

ingredi├źnten

50 gram boter

50 gram vloeibaar bakproduct

2 eetlepels arachideolie

2 eetlepels zonnebloemolie

500 gram hamlappen

2 uien

1 eetlepel verse tijm

1 theelepel gedroogde tijm

2 theelepels bloem

150 milliliter appelsap

100 milliliter vleesbouillon

1 eetlepel mosterd

2 appels


  • 1 Verhit de boter en de olie. Bestrooi de hamlappen met zout en peper en bak ze aan beide kanten goudbruin.
  • 2 Voeg de uienringen en tijm toe en bak 2-3 minuten mee.
  • 3 Roer de bloem door het bakvet. Voeg het appelsap, de bouillon en mosterd toe en breng aan de kook.
  • 4 Stoof het gerecht circa 12 minuten zachtjes met het deksel op de pan.
  • 5 Leg de appelpartjes erbij, voeg eventueel een extra scheutje appelsap of bouillon toe en stoof nog circa 5 minuten. Breng op smaak met zout en peper.
  • 6 Lekker met gekookte aardappels en rodekool.


voedingswaarde

energie 350 kcal
vet 19 gram
verzadigd vet 8 gram
koolhydraten 15 gram
eiwit 29 gram