online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
gemiddeld
20 min.
hoofdgerecht
Recepten Hamlapjes met honing en rozemarijn

Hamlapjes met honing en rozemarijn

ingredi├źnten

600 gram magere hamlappen

2 teentjes knoflook

1 rode ui

250 milliliter vleesbouillon van tablet

50 milliliter runderfond

200 milliliter rode wijn

1 eetlepel honing

2 eetlepels olijfolie

1 eetlepel verse rozemarijn

1 theelepel gedroogde rozemarijn


  • 1 Snijd de hamlappen tot ongeveer gelijke lapjes. Bestrooi ze met zout en versgemalen peper.
  • 2 Doe de knoflook met ui, bouillon of fond, rode wijn en honing in een steelpan en laat dit zonder deksel tot 2/3 (300 ml) inkoken.
  • 3 Verhit de olijfolie in een braadpan. Bak hierin de hamlapjes rondom lichtbruin.
  • 4 Giet de saus erbij en stoof het vlees zachtjes 30 minuten, afhankelijk van de dikte van de lapjes tot het vlees gaar is. Voeg de laatste 5 minuten de rozemarijn toe.


voedingswaarde

energie 275 kcal
vet 10 gram
verzadigd vet 2 gram
koolhydraten 7 gram
eiwit 34 gram