voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

elke week alle nieuwtjes in je mailbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang een cadeautje van ons. Je maakt ook kans op één van onze andere prijzen, zoals een city trip of een diner in een sterrenrestaurant. 


ik wil me inschrijven

of maak een account aan
4 personen
gemiddeld
20 min.
hoofdgerecht
Recepten Hamlapjes met honing en rozemarijn

Hamlapjes met honing en rozemarijn

ingredi├źnten

600 gram magere hamlappen

2 teentjes knoflook

1 rode ui

250 milliliter vleesbouillon van tablet

50 milliliter runderfond

200 milliliter rode wijn

1 eetlepel honing

2 eetlepels olijfolie

1 eetlepel verse rozemarijn

1 theelepel gedroogde rozemarijn


  • 1 Snijd de hamlappen tot ongeveer gelijke lapjes. Bestrooi ze met zout en versgemalen peper.
  • 2 Doe de knoflook met ui, bouillon of fond, rode wijn en honing in een steelpan en laat dit zonder deksel tot 2/3 (300 ml) inkoken.
  • 3 Verhit de olijfolie in een braadpan. Bak hierin de hamlapjes rondom lichtbruin.
  • 4 Giet de saus erbij en stoof het vlees zachtjes 30 minuten, afhankelijk van de dikte van de lapjes tot het vlees gaar is. Voeg de laatste 5 minuten de rozemarijn toe.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 275 kcal
vet 10 gram
verzadigd vet 2 gram
koolhydraten 7 gram
eiwit 34 gram