voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

SPAR op het werk

Bestel snel en makkelijk de zakelijke boodschappen voor op kantoor, zorginstellingen of kinderdagverblijven.  Vandaag besteld, vandaag geleverd! 


lees de voordelen

of maak een account aan
4 personen
eenvoudig
40 min.
hoofdgerecht
recepten Hamlapjes met selderij en salie

Hamlapjes met selderij en salie

ingredi├źnten

2 eetlepels olijfolie

2 eetlepels arachideolie

25 gram boter

600 gram hamlappen

4 sjalotjes

1 grote ui

2 teentjes knoflook

1 kleine knolselderij

2 eetlepels bloem

200 milliliter kookroom

200 milliliter vleesbouillon

1 eetlepel grove mosterd

1 eetlepel verse salie

enkele salieblaadje


  • 1 Verhit de olie met de boter en bak hierin de hamlapjes, bestrooid met zout en peper, goudbruin. Schep het vlees uit de pan.
  • 2 Fruit in het bakvet de sjalotjes en knoflook. Schep de knolselderij erdoor en bak deze even mee.
  • 3 Strooi de bloem erover en voeg de kookroom, de bouillon, de mosterd en de gehakte salie toe.
  • 4 Leg het vlees erin en stoof zachtjes 25 minuten.
  • 5 Bak enkele salieblaadjes in een klein beetje olie licht krokant en leg ze voor het serveren op het gerecht.

bereidingstip

Lekker met gekookte krieltjes.

wijnadvies

Zeer smakelijk met een wat kruidige witte wijn. Arthur Metz Pinot Gris bijvoorbeeld. Maar ook Montalto Pinot Grigio en Vina Maipo Chardonnay zullen smaken.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 450 kcal
vet 25 gram
verzadigd vet 12 gram
koolhydraten 15 gram
eiwit 39 gram