online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

win je december boodschappen terug!

Zodra je een bestelling plaatst bij SPAR maak je automatisch kans  op het terugwinnen van je decemberboodschappen! 


ontdek meer

of maak een account aan
4 personen
eenvoudig
40 min.
hoofdgerecht
Recepten Hamlapjes met selderij en salie

Hamlapjes met selderij en salie

ingredi├źnten

2 eetlepels olijfolie

2 eetlepels arachideolie

25 gram boter

600 gram hamlappen

4 sjalotjes

1 grote ui

2 teentjes knoflook

1 kleine knolselderij

2 eetlepels bloem

200 milliliter kookroom

200 milliliter vleesbouillon

1 eetlepel grove mosterd

1 eetlepel verse salie

enkele salieblaadje


  • 1 Verhit de olie met de boter en bak hierin de hamlapjes, bestrooid met zout en peper, goudbruin. Schep het vlees uit de pan.
  • 2 Fruit in het bakvet de sjalotjes en knoflook. Schep de knolselderij erdoor en bak deze even mee.
  • 3 Strooi de bloem erover en voeg de kookroom, de bouillon, de mosterd en de gehakte salie toe.
  • 4 Leg het vlees erin en stoof zachtjes 25 minuten.
  • 5 Bak enkele salieblaadjes in een klein beetje olie licht krokant en leg ze voor het serveren op het gerecht.

bereidingstip

Lekker met gekookte krieltjes.

wijnadvies

Zeer smakelijk met een wat kruidige witte wijn. Arthur Metz Pinot Gris bijvoorbeeld. Maar ook Montalto Pinot Grigio en Vina Maipo Chardonnay zullen smaken.


voedingswaarde

energie 450 kcal
vet 25 gram
verzadigd vet 12 gram
koolhydraten 15 gram
eiwit 39 gram