voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

elke week alle nieuwtjes in je mailbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang een cadeautje van ons. Je maakt ook kans op één van onze andere prijzen, zoals een city trip of een diner in een sterrenrestaurant. 


ik wil me inschrijven

of maak een account aan
4 personen
eenvoudig
25 min.
tussendoortje, klein gerecht/snack, klein gerecht, brunch, klein gerecht/hapje
Recepten Hamstafjes met oranjedip

Hamstafjes met oranjedip

ingrediënten

1 pak witbroodmix

1 pak bruinbroodmix

1 eetlepel rozemarijn

1 eetlepel boter

1 eetlepel olie

1 ei

1 eetlepel sesamzaad

1 eetlepel zonnebloempitten

8 plakken rauwe hammen

1 theelepel olijfolie

1 winterwortel

1 theelepel kerriepoeder

150 gram hummus

2 eetlepels yoghurt


benodigdheden

bakplaat met bakpapier

bakpapier

  • 1 Verhit de olie en fruit hierin voor de dip de fijngehakte wortel met de kerrie 3 minuten. Giet een paar eetlepels water erbij en laat afgedekt een paar minuten stoven tot de wortel beetgaar is. Pureer met een staafmixer en laat de wortelpuree afkoelen.
  • 2 Verwarm de oven voor op 200ºC. Bak de hamstafjes in de oven in circa 25 minuten gaar en goudbruin.
  • 3 Meng de wortelpuree met de hummus en yoghurt. Breng op smaak met peper.

bereidingstip

Lekker met rauwkost van wortel, komkommer, paprika en appel.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 620 kcal
vet 22 gram
verzadigd vet 6 gram
koolhydraten 76 gram
eiwit 24 gram