voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
eenvoudig
25 min.
tussendoortje, klein gerecht/snack, klein gerecht, brunch, klein gerecht/hapje
recepten Hamstafjes met oranjedip

Hamstafjes met oranjedip

ingrediënten

1 pak witbroodmix

1 pak bruinbroodmix

1 eetlepel rozemarijn

1 eetlepel boter

1 eetlepel olie

1 ei

1 eetlepel sesamzaad

1 eetlepel zonnebloempitten

8 plakken rauwe hammen

1 theelepel olijfolie

1 winterwortel

1 theelepel kerriepoeder

150 gram hummus

2 eetlepels yoghurt


benodigdheden

bakplaat met bakpapier

bakpapier

  • 1 Verhit de olie en fruit hierin voor de dip de fijngehakte wortel met de kerrie 3 minuten. Giet een paar eetlepels water erbij en laat afgedekt een paar minuten stoven tot de wortel beetgaar is. Pureer met een staafmixer en laat de wortelpuree afkoelen.
  • 2 Verwarm de oven voor op 200ºC. Bak de hamstafjes in de oven in circa 25 minuten gaar en goudbruin.
  • 3 Meng de wortelpuree met de hummus en yoghurt. Breng op smaak met peper.

bereidingstip

Lekker met rauwkost van wortel, komkommer, paprika en appel.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 620 kcal
vet 22 gram
verzadigd vet 6 gram
koolhydraten 76 gram
eiwit 24 gram