online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

win je december boodschappen terug!

Zodra je een bestelling plaatst bij SPAR maak je automatisch kans  op het terugwinnen van je decemberboodschappen! 


ontdek meer

of maak een account aan
4 personen
eenvoudig
10 min.
klein gerecht/snack, klein gerecht, klein gerecht/hapje, bijgerecht
Recepten Hangop dip met broodstengels

Hangop dip met broodstengels

ingredi├źnten

1 liter volle yoghurt

1 handje verse gemengde kruiden

1 teentje knoflook

1 theelepel citroenschil

1 mespunt komijnpoeder (djinten)

2 eetlepels extra vergine olijfolie

4 pitabroodjes

20 soepstengels


  • 1 Leg een schone natgemaakte theedoek in een vergiet en zet de vergiet in een kom waarvan hij de bodem niet raakt.
  • 2 Giet de yoghurt in de theedoek en laat dit afgedekt in de koelkast een nachtje uitlekken.
  • 3 Schep de dikke achtergebleven hangop uit de doek en vermeng dit in een schaal met de kruiden, de knoflook, de citroenschil, de komijn en zout en peper naar smaak.
  • 4 Laat de smaken in de koelkast nog een uurtje intrekken. Giet de olijfolie erover en serveer met het warme brood.

bereidingstip

Gebruik verse kruiden als peterselie, bieslook, tijm en koriander.. Vervang de peper eens door chillipepervlokken.


voedingswaarde

energie 305 kcal
vet 12 gram
verzadigd vet 5 gram
koolhydraten 34 gram
eiwit 14 gram