online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
gemiddeld
15 min.
nagerecht/desserts, nagerecht
Recepten Hangop met kaneel en toffeesaus

Hangop met kaneel en toffeesaus

ingredi├źnten

1 liter volle yoghurt

1 theelepel kaneelpoeder

100 gram boter

150 gram bruine basterdsuiker

150 milliliter slagroom


benodigdheden

schone theedoek

vershoudfolie

  • 1 Schep de hangop uit de doek in een kom, roer de kaneel erdoor en zet weer terug in de koelkast.
  • 2 Smelt voor de saus de boter met de basterdsuiker en voeg de slagroom in een straaltje toe. Breng aan de kook en laat circa 3 minuten zachtjes borrelen tot de saus zo dik is dat deze op de bolle kant van een houten lepel blijft hangen.
  • 3 Schep met 2 natgemaakte eetlepels 3 quenelles van de yoghurt op een bord. Druppel de toffeesaus er in strepen over.

bereidingstip

Bestrooi met gehakte pecan­noten of stukjes stroopwafel.. Voeg een snufje(zee)zout toe aan de toffeesaus.

wijnadvies

Castillo de las Almenas Moscatel of San Lucare Cream Sherry.


voedingswaarde

energie 605 kcal
vet 41 gram
verzadigd vet 27 gram
koolhydraten 47 gram
eiwit 11 gram
recall Dr. Oetker Mug cake chocolade bekijk hier