voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
gemiddeld
15 min.
nagerecht/desserts, nagerecht
recepten Hangop met kaneel en toffeesaus

Hangop met kaneel en toffeesaus

ingredi├źnten

1 liter volle yoghurt

1 theelepel kaneelpoeder

100 gram boter

150 gram bruine basterdsuiker

150 milliliter slagroom


benodigdheden

schone theedoek

vershoudfolie

  • 1 Schep de hangop uit de doek in een kom, roer de kaneel erdoor en zet weer terug in de koelkast.
  • 2 Smelt voor de saus de boter met de basterdsuiker en voeg de slagroom in een straaltje toe. Breng aan de kook en laat circa 3 minuten zachtjes borrelen tot de saus zo dik is dat deze op de bolle kant van een houten lepel blijft hangen.
  • 3 Schep met 2 natgemaakte eetlepels 3 quenelles van de yoghurt op een bord. Druppel de toffeesaus er in strepen over.

bereidingstip

Bestrooi met gehakte pecan­noten of stukjes stroopwafel.. Voeg een snufje(zee)zout toe aan de toffeesaus.

wijnadvies

Castillo de las Almenas Moscatel of San Lucare Cream Sherry.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 605 kcal
vet 41 gram
verzadigd vet 27 gram
koolhydraten 47 gram
eiwit 11 gram