voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

elke week alle nieuwtjes in je mailbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang een cadeautje van ons. Je maakt ook kans op één van onze andere prijzen, zoals een city trip of een diner in een sterrenrestaurant. 


ik wil me inschrijven

of maak een account aan
4 personen
gemiddeld
15 min.
nagerecht/desserts, nagerecht
Recepten Hangop met kaneel en toffeesaus

Hangop met kaneel en toffeesaus

ingredi├źnten

1 liter volle yoghurt

1 theelepel kaneelpoeder

100 gram boter

150 gram bruine basterdsuiker

150 milliliter slagroom


benodigdheden

schone theedoek

vershoudfolie

  • 1 Schep de hangop uit de doek in een kom, roer de kaneel erdoor en zet weer terug in de koelkast.
  • 2 Smelt voor de saus de boter met de basterdsuiker en voeg de slagroom in een straaltje toe. Breng aan de kook en laat circa 3 minuten zachtjes borrelen tot de saus zo dik is dat deze op de bolle kant van een houten lepel blijft hangen.
  • 3 Schep met 2 natgemaakte eetlepels 3 quenelles van de yoghurt op een bord. Druppel de toffeesaus er in strepen over.

bereidingstip

Bestrooi met gehakte pecan­noten of stukjes stroopwafel.. Voeg een snufje(zee)zout toe aan de toffeesaus.

wijnadvies

Castillo de las Almenas Moscatel of San Lucare Cream Sherry.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 605 kcal
vet 41 gram
verzadigd vet 27 gram
koolhydraten 47 gram
eiwit 11 gram