online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

win je december boodschappen terug!

Zodra je een bestelling plaatst bij SPAR maak je automatisch kans  op het terugwinnen van je decemberboodschappen! 


ontdek meer

of maak een account aan
4 personen
gemiddeld
15 min.
nagerecht
Recepten Hangop met kersen en amandelmeringue

Hangop met kersen en amandelmeringue

ingrediënten

1 eetlepel volle yoghurt

2 eiwitten

100 gram fijne tafelsuiker

20 gram amandelschaafsel

50 milliliter slagroom

zakje vanillesuiker

200 gram kersen


benodigdheden

schone theedoek

vershoudfolie

bakplaat met bakpapier

4 coupes

  • 1 Verwarm de oven voor op 110ºC.
  • 2 Klop de eiwitten met een snufje zout in een vetvrije kom met een elektrische mixer tot pieken.
  • 3 Voeg al kloppend de suiker toe en klop nog 5 minuten tot een glanzend eiwit.
  • 4 Schep kleine hoopjes op de bakplaat en bestrooi ze met amandelschaafsel.
  • 5 Bak de meringues een uur in het midden van de oven.
  • 6 Laat ze buiten de oven afkoelen.
  • 7 Klop de slagroom met de vanillesuiker stijf.
  • 8 Schep de hangop uit de doek in een schaal en schep de geslagen room er voorzichtig doorheen.
  • 9 Verdeel dit over 4 grote glazen.
  • 10 Verdeel dit over 4 grote glazen. Breek er de meringues over en serveer met de kersen.


voedingswaarde

energie 355 kcal
vet 15 gram
verzadigd vet 8 gram
koolhydraten 42 gram
eiwit 12 gram