online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
gemiddeld
15 min.
nagerecht
Recepten Hangop met kersen en amandelmeringue

Hangop met kersen en amandelmeringue

ingrediënten

1 eetlepel volle yoghurt

2 eiwitten

100 gram fijne tafelsuiker

20 gram amandelschaafsel

50 milliliter slagroom

zakje vanillesuiker

200 gram kersen


benodigdheden

schone theedoek

vershoudfolie

bakplaat met bakpapier

4 coupes

  • 1 Verwarm de oven voor op 110ºC.
  • 2 Klop de eiwitten met een snufje zout in een vetvrije kom met een elektrische mixer tot pieken.
  • 3 Voeg al kloppend de suiker toe en klop nog 5 minuten tot een glanzend eiwit.
  • 4 Schep kleine hoopjes op de bakplaat en bestrooi ze met amandelschaafsel.
  • 5 Bak de meringues een uur in het midden van de oven.
  • 6 Laat ze buiten de oven afkoelen.
  • 7 Klop de slagroom met de vanillesuiker stijf.
  • 8 Schep de hangop uit de doek in een schaal en schep de geslagen room er voorzichtig doorheen.
  • 9 Verdeel dit over 4 grote glazen.
  • 10 Verdeel dit over 4 grote glazen. Breek er de meringues over en serveer met de kersen.


voedingswaarde

energie 355 kcal
vet 15 gram
verzadigd vet 8 gram
koolhydraten 42 gram
eiwit 12 gram