voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
eenvoudig
20 min.
bijgerecht
Recepten Haricots verts met walnoten en spekjes

Haricots verts met walnoten en spekjes

ingrediënten

600 gram haricots verts

75 gram boter

100 gram gerookte spekblokjes

4 sneeën wit brood

1 eetlepel peterselie

citroen

50 gram walnoten

4 gedroogde tomaten op olie


  • 1 Kook de haricots verts 4-5 minuten in water met zout. Giet ze af en laat uitlekken.
  • 2 Verhit de helft van de boter en meng de boontjes erdoor. Breng op smaak met zout en peper en houd warm.
  • 3 Bak het spek in een droge, hete koekenpan.
  • 4 Voeg het broodkruim en de rest van de boter toe en bak het kruim lichtbruin en krokant.
  • 5 Schep de peterselie, citroenrasp, walnoten en tomaten erdoor.
  • 6 Schep het mengsel over de bonen en serveer.

bereidingstip

Vervang de haricots verts door sperziebonen of diepvriestuinbonen.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 415 kcal
vet 30 gram
verzadigd vet 13 gram
koolhydraten 23 gram
eiwit 13 gram