online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

0 personen
gemiddeld
40 min.
bijgerecht
Recepten Harissa

Harissa

ingrediënten

3 rode paprika's

4 rode pepers

1 rode ui

2 teentjes knoflook

2 eetlepels olijfolie

1 eetlepel tomatenpuree

theelepel komijnpoeder (djinten)

theelepel korianderpoeder (ketoembar)

theelepel karwijzaad


  • 1 Meng voor circa 250 ml harissa de paprika’s met de pepers, ui, knoflook en de olijfolie.
  • 2 Rooster de groenten circa 20 minuten in de oven op 160°C. Voeg de tomatenpuree, het komijnpoeder (djinten), het korianderpoeder (ketoembar) en eventueel het karwijzaad toe. Pureer de saus met een staafmixer.
  • 3 Bewaar de harissa in afgedekte, brandschone potjes maximaal 2 maanden in de koelkast. Lekker met Turkse pizza.


voedingswaarde

energie 0 kcal
vet 0 gram
verzadigd vet 0 gram
koolhydraten 0 gram
eiwit 0 gram