online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

SPAR op het werk

Bestel snel en makkelijk de zakelijke boodschappen voor op kantoor, zorginstellingen of kinderdagverblijven.  Vandaag besteld, vandaag geleverd! 


lees de voordelen

of maak een account aan
4 personen
moeilijk
25 min.
nagerecht, nagerecht/gebak
Recepten Hart van frambozen

Hart van frambozen

ingrediënten

75 gram poedersuiker

3 eidooiers

120 gram boter

200 gram bloem

bloem

mespunt bakpoeder

100 gram suiker

50 milliliter water

250 gram frambozen

250 gram diepvriesframbozen

125 gram mascarpone

1 vanillestokje

1 zakje vanillesuiker

1 eetlepel slagroom

1 eetlepel koffieroom

verse munt


benodigdheden

vershoudfolie

bakpapier

bakplaat

  • 1 Klop poedersuiker en eidooiers tot een schuimig mengsel.
  • 2 Voeg de stukjes boter, de bloem en de bakpoeder toe en kneed met de hand tot een soepel deeg. Maak er een bal van, verpak deze in vershoudfolie en leg deze 2 à 3 uur in de koelkast.
  • 3 Verwarm de oven voor op 180°C. Verwarm de suiker met 50 milliliter water. Laat iets inkoken tot een siroop. Leg de frambozen erin.
  • 4 Teken een hart van circa 20 cm op bakpapier en leg dit op de bakplaat. Rol het deeg uit op een met bloem bestoven werkvlak. Leg het op het bakpapier. Steek of snijd er een hart uit ter grootte van het hart op het bakpapier. Bak dit in 12 à 14 minuten goudbruin en gaar in het midden van de oven. Laat afkoelen.
  • 5 Leg het hart op een platte schaal. Roer de mascarpone los met de vanille en slagroom. Bestrijk het hart ermee en leg de frambozen erop, met de bolle kant boven. Garneer met muntblaadjes.

wijnadvies

Venetio Raboso rosato of Gran Espanoso Cava demi sec.


voedingswaarde

energie 810 kcal
vet 46 gram
verzadigd vet 27 gram
koolhydraten 85 gram
eiwit 12 gram
recall SPAR kipfilet 25 gram bekijk hier