voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

elke week alle nieuwtjes in je mailbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang een cadeautje van ons. Je maakt ook kans op één van onze andere prijzen, zoals een city trip of een diner in een sterrenrestaurant. 


ik wil me inschrijven

of maak een account aan
4 personen
eenvoudig
25 min.
tussendoortje, nagerecht, nagerecht/kazen
Recepten Hartig-zoete speculaasterrine

Hartig-zoete speculaasterrine

ingredi├źnten

1 zakje zwarte thee

75 gram gedroogde abrikozen

75 gram zwarte pruimen zonder pit

75 gram dadels

150 gram zachte geitenkaas

50 milliliter kookroom

150 gram mozzarella

200 gram speculaasjes


benodigdheden

4 glazen

vershoudfolie

  • 1 Zet thee en wel hierin de abrikozen en pruimen.
  • 2 Meng de geitenkaas met de kookroom.
  • 3 Snijd de gewelde vruchten in stukjes.
  • 4 Bestrooi de bodem van de glazen met een dun laagje speculaaskruimels en leg daarop een laagje mozzarella, een laagje fruit en een laagje geitenkaas.
  • 5 Herhaal dit en houd wat speculaaskruim apart om te garneren.
  • 6 Dek de glazen af met folie en zet minimaal 30 minuten in de koelkast.
  • 7 Bestrooi voor het serveren met de rest van de speculaaskruimels.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 535 kcal
vet 26 gram
verzadigd vet 16 gram
koolhydraten 55 gram
eiwit 17 gram