online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
gemiddeld
20 min.
hoofdgerecht
Recepten Hartige bladerdeegtaartjes met pruimen

Hartige bladerdeegtaartjes met pruimen

ingrediënten

1 eetlepel boter

1 eetlepel bloem

8 vellen bladerdeeg

250 gram kipfilets

1 eetlepel Provençaalse kruiden

8 pruimen

2 rode uien

3 eieren

150 milliliter crème fraîche

1 bos kervel

1 bos platte peterselie

1 bos basilicum

bos bieslook

1 sjalot

1 eetlepel olijfolie


benodigdheden

4 kleine taartvormpjes

taartvorm

  • 1 Vet de taartvormpjes in met wat boter en bestuif met bloem.
  • 2 Verdeel het bladerdeeg over de vorm en druk de naden goed op elkaar.
  • 3 Snijd de randen bij en bewaar de restjes.
  • 4 Zet de taartvorm afgedekt in de koelkast.
  • 5 Verwarm de oven voor op 200ºC.
  • 6 Verwarm de rest van de boter in de koekenpan en bak hierin de kip al roerbakkend op hoge stand 2 minuten.
  • 7 Bestrooi met de Provençaalse kruiden, wat zout en peper en laat iets afkoelen.
  • 8 Halveer de pruimen, ontpit ze en snijd ze in parten.
  • 9 Verdeel de ui, pruimen en kip over de bladerdeegbodems.
  • 10 Klop de eieren goed los met de crème fraîche, een snuf zout en peper en giet dit gelijkmatig over de deegbodem.
  • 11 Versier de bovenkant van de taart met sliertjes van de deegresten.
  • 12 Bak de taart(jes) in circa 30 minuten gaar en goudbruin.
  • 13 Meng de ingrediënten voor de kruidensalade.
  • 14 Laat de taart 5 minuten buiten de oven staan en snijd dan in punten. Of serveer de kleine taartjes in hun geheel op grote borden.
  • 15 Serveer met de salade.


voedingswaarde

energie 660 kcal
vet 40 gram
verzadigd vet 20 gram
koolhydraten 46 gram
eiwit 26 gram
recall Dr. Oetker Mug cake chocolade bekijk hier