online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

win je december boodschappen terug!

Zodra je een bestelling plaatst bij SPAR maak je automatisch kans  op het terugwinnen van je decemberboodschappen! 


ontdek meer

of maak een account aan
4 personen
gemiddeld
20 min.
hoofdgerecht
Recepten Hartige bladerdeegtaartjes met pruimen

Hartige bladerdeegtaartjes met pruimen

ingrediënten

1 eetlepel boter

1 eetlepel bloem

8 vellen bladerdeeg

250 gram kipfilets

1 eetlepel Provençaalse kruiden

8 pruimen

2 rode uien

3 eieren

150 milliliter crème fraîche

1 bos kervel

1 bos platte peterselie

1 bos basilicum

bos bieslook

1 sjalot

1 eetlepel olijfolie


benodigdheden

4 kleine taartvormpjes

taartvorm

  • 1 Vet de taartvormpjes in met wat boter en bestuif met bloem.
  • 2 Verdeel het bladerdeeg over de vorm en druk de naden goed op elkaar.
  • 3 Snijd de randen bij en bewaar de restjes.
  • 4 Zet de taartvorm afgedekt in de koelkast.
  • 5 Verwarm de oven voor op 200ºC.
  • 6 Verwarm de rest van de boter in de koekenpan en bak hierin de kip al roerbakkend op hoge stand 2 minuten.
  • 7 Bestrooi met de Provençaalse kruiden, wat zout en peper en laat iets afkoelen.
  • 8 Halveer de pruimen, ontpit ze en snijd ze in parten.
  • 9 Verdeel de ui, pruimen en kip over de bladerdeegbodems.
  • 10 Klop de eieren goed los met de crème fraîche, een snuf zout en peper en giet dit gelijkmatig over de deegbodem.
  • 11 Versier de bovenkant van de taart met sliertjes van de deegresten.
  • 12 Bak de taart(jes) in circa 30 minuten gaar en goudbruin.
  • 13 Meng de ingrediënten voor de kruidensalade.
  • 14 Laat de taart 5 minuten buiten de oven staan en snijd dan in punten. Of serveer de kleine taartjes in hun geheel op grote borden.
  • 15 Serveer met de salade.


voedingswaarde

energie 660 kcal
vet 40 gram
verzadigd vet 20 gram
koolhydraten 46 gram
eiwit 26 gram