online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
gemiddeld
20 min.
lunch, voorgerecht
Recepten Hartige taart met frisgroene boontjes

Hartige taart met frisgroene boontjes

ingrediënten

1 eetlepel boter

8 sjalotjes

1 eetlepel bloem

8 plakjes diepvriesbladerdeeg

2 eieren

50 milliliter room

100 gram feta

50 gram chorizo

150 gram doperwten

100 gram tuinbonen

100 gram diepvriestuinbonen

75 gram verse kapucijners

1 eetlepel boter

bosje verse kervel

bosje verse peterselie


benodigdheden

lage taartvorm

  • 1 Verhit de boter en fruit hierin de sjalotten in circa 4 minuten zacht en lichtbruin. Laat ze afkoelen.
  • 2 Verwarm de oven voor op 200ºC. Bestrooi de taartvorm licht met bloem en schud overtollige bloem eruit. Bekleed de vorm met het bladerdeeg, druk de naden goed aan en snijd de randen eventueel bij.
  • 3 Klop de eieren met de room en wat peper goed los en roer de feta erdoor. Giet dit mengsel op de taartbodem en verdeel de sjalotten en chorizo erover.
  • 4 Bak de taart in het midden van de oven in circa 25 minuten goudbruin en gaar.
  • 5 Blancheer intussen de groenten per soort circa 2 minuten in kokend water en schep met een schuimspaan uit de pan. De groenten moeten nog knapperig en frisgroen zijn. Schud om met de boter.
  • 6 Neem de taart uit de oven en schep de boontjes erop. Bestrooi met de kervel en serveer direct.

bereidingstip

Vervang bladerdeeg uit de diepvries door een rol koelvers bladerdeeg.. Je kunt de taart van tevoren bereiden en opwarmen. Voeg dan de bonen en kruiden pas vlak voor het serveren toe zodat alles frisgroen blijft.


voedingswaarde

energie 620 kcal
vet 36 gram
verzadigd vet 19 gram
koolhydraten 50 gram
eiwit 21 gram