online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

win je december boodschappen terug!

Zodra je een bestelling plaatst bij SPAR maak je automatisch kans  op het terugwinnen van je decemberboodschappen! 


ontdek meer

of maak een account aan
4 personen
gemiddeld
30 min.
hoofdgerecht
Recepten Hartige taart met zoete aardappel, rauwe ham en spinazie

Hartige taart met zoete aardappel, rauwe ham en spinazie

ingrediënten

1 eetlepel olie

300 gram zoete aardappels

1 ui

200 gram rauwe hammen

8 plakjes hartigetaartdeeg

250 gram diepvriesspinazie

2 eieren

200 milliliter crème fraîche

1 theelepel Provençaalse kruiden


benodigdheden

lage taartvorm

quichevorm

  • 1 Verhit de olie in een koekenpan en bak hierin de aardappelblokjes en ui circa 5 minuten. Voeg de ham toe en bak kort mee. Laat een beetje afkoelen.
  • 2 Bekleed de taartvorm met het deeg en duw de naden goed op elkaar. Laat het deeg dat uitsteekt een beetje over de rand vallen.
  • 3 Verwarm de oven voor op 200ºC. Schep het aardappelmengsel en de spinazie door elkaar en verdeel dit over de taartbodem.
  • 4 Klop de eieren los met de crème fraîche, kruiden en zout en peper en giet dit gelijkmatig over de vulling. Schud een beetje met de vorm om de room goed te verdelen en bak de taart laag in de oven in circa 30 minuten gaar en goudbruin.
  • 5 Laat de taart voor het serveren circa 10 minuten rusten. Lekker met een tomatensalade met uienringen en feta.


voedingswaarde

energie 640 kcal
vet 31 gram
verzadigd vet 13 gram
koolhydraten 61 gram
eiwit 26 gram