online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

win je december boodschappen terug!

Zodra je een bestelling plaatst bij SPAR maak je automatisch kans  op het terugwinnen van je decemberboodschappen! 


ontdek meer

of maak een account aan
4 personen
gemiddeld
15 min.
hoofdgerecht
Recepten ‘Hasselback’ aardappels

‘Hasselback’ aardappels

ingrediënten

4 vastkokende aardappels

4 eetlepels olijfolie

2 teentjes knoflook

75 gram pecorinokaas

75 gram gruyère

75 gram belegen boerenkaas

2 eetlepels paneermeel

200 milliliter crème fraîche

1 bosje verse bieslook


benodigdheden

lage ovenschaal

  • 1 Verwarm de oven voor op 220°C. Klem 1 aardappel tussen 2 houten lepels of gebruik een keukentang. Snijd de aardappel om de 3-4 mm in, maar niet helemaal door. Doe hetzelfde met de andere aardappels. Leg de aardappels naast elkaar in een lage ovenschaal, met de inkepingen naar boven.
  • 2 Meng de olijfolie, knoflook, zout en peper en besprenkel de aardappels ermee. Bak de aardappels circa 45 minuten iets onder het midden van de oven.
  • 3 Meng de kaas met het paneermeel en bestrooi de aardappels ermee. Bak nog circa 5 minuten verder in de oven.
  • 4 Meng de crème fraîche met bieslook, zout en peper en serveer bij de aardappels.


voedingswaarde

energie 435 kcal
vet 34 gram
verzadigd vet 13 gram
koolhydraten 23 gram
eiwit 8 gram