online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
gemiddeld
15 min.
hoofdgerecht
Recepten ‘Hasselback’ aardappels

‘Hasselback’ aardappels

ingrediënten

4 vastkokende aardappels

4 eetlepels olijfolie

2 teentjes knoflook

75 gram pecorinokaas

75 gram gruyère

75 gram belegen boerenkaas

2 eetlepels paneermeel

200 milliliter crème fraîche

1 bosje verse bieslook


benodigdheden

lage ovenschaal

  • 1 Verwarm de oven voor op 220°C. Klem 1 aardappel tussen 2 houten lepels of gebruik een keukentang. Snijd de aardappel om de 3-4 mm in, maar niet helemaal door. Doe hetzelfde met de andere aardappels. Leg de aardappels naast elkaar in een lage ovenschaal, met de inkepingen naar boven.
  • 2 Meng de olijfolie, knoflook, zout en peper en besprenkel de aardappels ermee. Bak de aardappels circa 45 minuten iets onder het midden van de oven.
  • 3 Meng de kaas met het paneermeel en bestrooi de aardappels ermee. Bak nog circa 5 minuten verder in de oven.
  • 4 Meng de crème fraîche met bieslook, zout en peper en serveer bij de aardappels.


voedingswaarde

energie 435 kcal
vet 34 gram
verzadigd vet 13 gram
koolhydraten 23 gram
eiwit 8 gram
recall Dr. Oetker Mug cake chocolade bekijk hier