voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
eenvoudig
15 min.
voorgerecht, bijgerecht
recepten Hasselback-tomaten met tomatenpesto

Hasselback-tomaten met tomatenpesto

ingredi├źnten

1 eetlepel pijnboompitten

6 zongedroogde tomaatjes

75 milliliter olijfolie

1 eetlepel balsamicoazijn

4 vleestomaten

250 gram mozzarella

1 handje basilicum


  • 1 Rooster de pijnboompitten in een droge, hete koekenpan.
  • 2 Mix de pijnboompitten, zongedroogde tomaatjes, olijfolie en balsamicoazijn in een keukenmachine tot een pesto en breng op smaak met zout en peper.
  • 3 Snijd de vleestomaten aan de bovenkant meerdere keren in, maar niet helemaal door. Steek in iedere inkeping een plak mozzarella en een blaadje basilicum.
  • 4 Serveer direct met de tomatenpesto erbij.

bereidingstip

Je kunt de tomaten uit dit recept ook kort in een hete oven zetten totdat de mozzarella smelt.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 450 kcal
vet 33 gram
verzadigd vet 10 gram
koolhydraten 19 gram
eiwit 17 gram
recall Weidenaar verse rundvleesproducten bekijk hier