online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
eenvoudig
15 min.
voorgerecht, bijgerecht
Recepten Hasselback-tomaten met tomatenpesto

Hasselback-tomaten met tomatenpesto

ingredi├źnten

1 eetlepel pijnboompitten

6 zongedroogde tomaatjes

75 milliliter olijfolie

1 eetlepel balsamicoazijn

4 vleestomaten

250 gram mozzarella

1 handje basilicum


  • 1 Rooster de pijnboompitten in een droge, hete koekenpan.
  • 2 Mix de pijnboompitten, zongedroogde tomaatjes, olijfolie en balsamicoazijn in een keukenmachine tot een pesto en breng op smaak met zout en peper.
  • 3 Snijd de vleestomaten aan de bovenkant meerdere keren in, maar niet helemaal door. Steek in iedere inkeping een plak mozzarella en een blaadje basilicum.
  • 4 Serveer direct met de tomatenpesto erbij.

bereidingstip

Je kunt de tomaten uit dit recept ook kort in een hete oven zetten totdat de mozzarella smelt.


voedingswaarde

energie 450 kcal
vet 33 gram
verzadigd vet 10 gram
koolhydraten 19 gram
eiwit 17 gram