voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

elke week alle nieuwtjes in je mailbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang een cadeautje van ons. Je maakt ook kans op één van onze andere prijzen, zoals een city trip of een diner in een sterrenrestaurant. 


ik wil me inschrijven

of maak een account aan
8 personen
gemiddeld
20 min.
nagerecht, nagerecht/gebak
Recepten Havermout-meringue pie met stoofpeertjes

Havermout-meringue pie met stoofpeertjes

ingredi├źnten

250 gram havermout

75 gram lichtbruine basterdsuiker

theelepel kaneelpoeder

150 gram boter

1 eidooier

1 eetlepel bloem

25 gram amandelschaafsel

2 eiwitten

1 eetlepel suiker

500 gram stoofpeertjes


benodigdheden

vershoudfolie

lage taartvorm

  • 1 Verwarm de ovengrill voor. Rooster het amandelschaafsel in een droge, hete koekenpan goudbruin.
  • 2 Klop de ei­witten en suiker met de mixer tot stijve pieken. Vul de havermoutbodem met de stoofpeertjes en verdeel het eiwit in pieken erover.
  • 3 Bruin de meringue kort onder de hete ovengrill of gebruik een brandertje. Bestrooi de havermout-meringue pie met het amandel­schaafsel en serveer direct.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 345 kcal
vet 20 gram
verzadigd vet 10 gram
koolhydraten 43 gram
eiwit 8 gram