voor 10:00 besteld vandaag in huis

8 personen
gemiddeld
20 min.
nagerecht, nagerecht/gebak
recepten Havermout-meringue pie met stoofpeertjes

Havermout-meringue pie met stoofpeertjes

ingredi├źnten

250 gram havermout

75 gram lichtbruine basterdsuiker

theelepel kaneelpoeder

150 gram boter

1 eidooier

1 eetlepel bloem

25 gram amandelschaafsel

2 eiwitten

1 eetlepel suiker

500 gram stoofpeertjes


benodigdheden

vershoudfolie

lage taartvorm

  • 1 Verwarm de ovengrill voor. Rooster het amandelschaafsel in een droge, hete koekenpan goudbruin.
  • 2 Klop de ei­witten en suiker met de mixer tot stijve pieken. Vul de havermoutbodem met de stoofpeertjes en verdeel het eiwit in pieken erover.
  • 3 Bruin de meringue kort onder de hete ovengrill of gebruik een brandertje. Bestrooi de havermout-meringue pie met het amandel­schaafsel en serveer direct.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 345 kcal
vet 20 gram
verzadigd vet 10 gram
koolhydraten 43 gram
eiwit 8 gram