online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

win je december boodschappen terug!

Zodra je een bestelling plaatst bij SPAR maak je automatisch kans  op het terugwinnen van je decemberboodschappen! 


ontdek meer

of maak een account aan
4 personen
gemiddeld
15 min.
hoofdgerecht
Recepten Havermout‘risotto’ met spinazie en blauwe kaas

Havermout‘risotto’ met spinazie en blauwe kaas

ingrediënten

2 eetlepels olijfolie

1 ui

2 eetlepels tijm

300 gram havermout

800 milliliter groentebouillon

4 eieren

200 gram blauwe kazen

300 gram spinazie


  • 1 Verhit de olie in een pan met dikke bodem en fruit hierin de ui circa 5 minuten op een lage stand. Voeg 1 eetlepel tijm en de havermout toe en roer om.
  • 2 Giet de bouillon erbij en kook al roerend in circa 10 minuten gaar. Zet intussen de eieren op en kook ze in 3,5 minuut halfzacht.
  • 3 Giet af en laat schrikken onder koud water. Pel de eieren en halveer ze.
  • 4 Roer de kaas en spinazie in de laatste minuut door de havermout en serveer direct met de eieren. Maal er peper over en bestrooi de havermout'risotto' met de rest van de tijm.


voedingswaarde

energie 535 kcal
vet 34 gram
verzadigd vet 15 gram
koolhydraten 52 gram
eiwit 31 gram