online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

0 personen
eenvoudig
15 min.
nagerecht, nagerecht/gebak
Recepten Havermoutkoekjes

Havermoutkoekjes

ingrediënten

150 gram havermoutvlokken

70 gram zachte boter

100 gram lichtbruine basterdsuiker

2 eetlepels schenkstroop

1 theelepel kaneelpoeder

1 ei


benodigdheden

bakplaat met bakpapier

  • 1 Verwarm de oven voor op 180ºC.
  • 2 Mix de havermout met de boter, basterdsuiker, stroop, kaneel en een snuf zout.
  • 3 Spatel het ei door het mengsel en verdeel het deeg in 8 gelijke balletjes.
  • 4 Druk de koekjes met wat tussenruimte plat op de bakplaat en bak ze in de oven in circa 25 minuten goudbruin.
  • 5 Laat de koekjes minimaal 30 minuten afkoelen voor het serveren.


voedingswaarde

energie 205 kcal
vet 9 gram
verzadigd vet 5 gram
koolhydraten 27 gram
eiwit 3 gram
recall Dr. Oetker Mug cake chocolade bekijk hier