online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

6 personen
gemiddeld
20 min.
tussendoortje, bijgerecht
Recepten Havermoutkoekjes met cranberry’s en hazelnoten

Havermoutkoekjes met cranberry’s en hazelnoten

ingrediënten

100 gram gedroogde cranberry's

100 gram havermoutvlokken

50 gram hazelnoten

1 theelepel bakpoeder

4 eetlepels appelstroop


benodigdheden

bakplaat met bakpapier

keukenmachine

  • 1 Laat de cranberry’s wellen in heet water. Verwarm de oven voor op 160°C.
  • 2 Spreid de havermout en hazelnoten uit op de bakplaat en rooster ze circa 10 minuten in het midden van de oven. Laat afkoelen.
  • 3 Giet de cranberry’s af en maal de helft ervan samen met de havermout, noten, het bakpoeder en een snufje (grof) zout in een keukenmachine.
  • 4 Draai de appelstroop en als laatste de rest van de cranberry’s kort mee tot alles goed aan elkaar plakt en samenhangt.
  • 5 Maak kleine bergjes op de bakplaat en bak de koekjes laag in de oven in 15-20 minuten bruin.


voedingswaarde

energie 200 kcal
vet 7 gram
verzadigd vet 1 gram
koolhydraten 29 gram
eiwit 3 gram