voor 10:00 besteld vandaag in huis

gemiddeld
20 min.
tussendoortje
recepten Havermoutkoekjes met sinaasappel en hazelnoot

Havermoutkoekjes met sinaasappel en hazelnoot

ingrediënten

100 gram zachte boter

100 gram suiker

1 sinaasappel

1 ei

250 gram havermout

1 theelepel bakpoeder

50 gram hazelnoten


benodigdheden

bakplaat met bakpapier

  • 1 Klop de boter met de suiker en sinaasappelrasp romig. Klop het ei en een snuf zout erdoor.
  • 2 Klop daarna de havermout, bakpoeder en hazelnoten erdoor. Verdeel in gelijke porties en rol platte balletjes van het deeg.
  • 3 Leg ze op de bakplaat en bak de koekjes in de oven (200ºC) in 15-20 minuten goudbruin.

bereidingstip

Vervang de hazelnoten in dit recept ook eens door amandelen of walnoten.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 0 kcal
vet 0 gram
verzadigd vet 0 gram
koolhydraten 0 gram
eiwit 0 gram
recall Wahid Vleeswaren bekijk hier