online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

win je december boodschappen terug!

Zodra je een bestelling plaatst bij SPAR maak je automatisch kans  op het terugwinnen van je decemberboodschappen! 


ontdek meer

of maak een account aan
gemiddeld
10 min.
tussendoortje, klein gerecht/snack, klein gerecht, nagerecht, nagerecht/gebak, brunch, ontbijt
Recepten Havermoutmuffins met sinaasappel en gember

Havermoutmuffins met sinaasappel en gember

ingrediënten

150 gram zelfrijzend bakmeel

50 gram havermout

50 gram wortels

1 theelepel kaneelpoeder

1 theelepel sinaasappelrasp

1 theelepel stemgember

2 eetlepels bruine suiker

1 theelepel bakpoeder

50 gram boter

50 milliliter zonnebloemolie

sinaasappel

100 milliliter melk

100 milliliter amandelmelk

1 ei


benodigdheden

muffinvorm

6 papieren cupcakevormpjes

  • 1 Verwarm de oven voor op 200ºC. Meng het bakmeel in een kom met de havermout, wortel, kaneel, sinaasappelrasp, gember, suiker, bakpoeder en een snuf zout.
  • 2 Klop de gesmolten boter, het sinaasappelsap, de melk en het ei door elkaar en giet dit bij de droge ingrediënten. Roer met een vork snel door elkaar, maar meng niet al te goed.
  • 3 Zet de cakevormpjes in de muffinbakvorm. Verdeel het beslag erover en bak de muffins in de oven in circa 25 minuten gaar en goudbruin. Serveer de havermoutmuffins warm of koud.

bereidingstip

Vervang in dit recept de havermout ook eens door havermoutvlokken.


voedingswaarde

energie 135 kcal
vet 8 gram
verzadigd vet 5 gram
koolhydraten 13 gram
eiwit 3 gram