online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

win je december boodschappen terug!

Zodra je een bestelling plaatst bij SPAR maak je automatisch kans  op het terugwinnen van je decemberboodschappen! 


ontdek meer

of maak een account aan
gemiddeld
10 min.
tussendoortje, klein gerecht/snack, klein gerecht
Recepten Havermoutrepen met cacao, amandelen en cranberry's

Havermoutrepen met cacao, amandelen en cranberry's

ingrediënten

150 gram havermoutvlokken

100 gram amandelen

150 milliliter honing

25 gram boter

2 eetlepels pindakaas

2 eetlepels cacaopoeder

50 gram gedroogde cranberry's

100 gram dadels


benodigdheden

2 cakevormen

bakpapier

  • 1 Bekleed de cakevormen met bakpapier.
  • 2 Verwarm de oven voor op 180ºC.
  • 3 Rooster de havermout en amandelen circa 5 minuten in een droge, hete koekenpan. Neem uit de pan en laat afkoelen.
  • 4 Schenk de honing in een pan, voeg de boter toe en laat de boter smelten op een lage stand.
  • 5 Schep de pindakaas, cacao, cranberry’s en dadels erdoor en meng goed.
  • 6 Verdeel het mengsel over de vormen en druk goed aan met de bolle kant van een lepel.
  • 7 Bak circa 15 minuten in de oven. Neem uit de oven en laat helemaal afkoelen en opstijven.
  • 8 Stort uit de vorm en snijd in repen.
  • 9 Bewaar de havermoutrepen tussen stukjes bakpapier in een koekblik.


voedingswaarde

energie 320 kcal
vet 13 gram
verzadigd vet 3 gram
koolhydraten 42 gram
eiwit 6 gram