online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

0 personen
gemiddeld
10 min.
tussendoortje, klein gerecht/snack, klein gerecht
Recepten Havermoutrepen met cacao, amandelen en cranberry's

Havermoutrepen met cacao, amandelen en cranberry's

ingrediënten

150 gram havermoutvlokken

100 gram amandelen

150 milliliter honing

25 gram boter

2 eetlepels pindakaas

2 eetlepels cacaopoeder

50 gram gedroogde cranberry's

100 gram dadels


benodigdheden

2 cakevormen

bakpapier

  • 1 Bekleed de cakevormen met bakpapier.
  • 2 Verwarm de oven voor op 180ºC.
  • 3 Rooster de havermout en amandelen circa 5 minuten in een droge, hete koekenpan. Neem uit de pan en laat afkoelen.
  • 4 Schenk de honing in een pan, voeg de boter toe en laat de boter smelten op een lage stand.
  • 5 Schep de pindakaas, cacao, cranberry’s en dadels erdoor en meng goed.
  • 6 Verdeel het mengsel over de vormen en druk goed aan met de bolle kant van een lepel.
  • 7 Bak circa 15 minuten in de oven. Neem uit de oven en laat helemaal afkoelen en opstijven.
  • 8 Stort uit de vorm en snijd in repen.
  • 9 Bewaar de havermoutrepen tussen stukjes bakpapier in een koekblik.


voedingswaarde

energie 320 kcal
vet 13 gram
verzadigd vet 3 gram
koolhydraten 42 gram
eiwit 6 gram