online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
gemiddeld
10 min.
nagerecht/desserts, nagerecht
Recepten Hazelnoot-griesmeelpudding met warme bramensaus

Hazelnoot-griesmeelpudding met warme bramensaus

ingredi├źnten

40 gram blanke hazelnoten

1 liter melk

1 zakje vanillesuiker

60 gram rietsuiker

100 gram griesmeel

200 gram bramen

1 zakje vanillesuiker


benodigdheden

puddingvorm

  • 1 Rooster de hazelnoten in een droge koekenpan tot ze licht verkleuren.
  • 2 Breng de melk aan de kook. Vermeng de suikers en het zout met de griesmeel en voeg dit al roerende toe aan de kokende melk. Breng weer aan de kook en laat al roerende nog 3 minuten garen.
  • 3 Vermaal de noten in de keukenmachine en roer ze door de griesmeelpap.
  • 4 Spoel de puddingvorm om met water en giet de dikke pap erin. Schud de vorm zodat alles zich goed verdeelt en er geen luchtbellen ontstaan.
  • 5 Laat de pudding buiten de koelkast geheel afkoelen en zet hem daarna een uurtje in de koelkast om verder op te stijven.
  • 6 Doe de bramen met de vanillesuiker in een pan en laat op laag vuur een paar minuten pruttelen tot het fruit nog enige structuur heeft.
  • 7 Stort de pudding op een schaal en geef de warme saus erbij. Lekker met lobbig geslagen slagroom.

bereidingstip

Je kan ook kant-en-klare saus voor vlaaivulling gebruiken in plaats van verse bramen.

wijnadvies

Het einde met Castillo de Almenas Moscatel. Wat frisser richting de koffie: Neirano Asti Spumante of Yellow Tail Moscato.


voedingswaarde

energie 365 kcal
vet 11 gram
verzadigd vet 3 gram
koolhydraten 51 gram
eiwit 13 gram