online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

win je december boodschappen terug!

Zodra je een bestelling plaatst bij SPAR maak je automatisch kans  op het terugwinnen van je decemberboodschappen! 


ontdek meer

of maak een account aan
gemiddeld
15 min.
nagerecht, nagerecht/gebak
Recepten Hazelnoot-lavacakejes

Hazelnoot-lavacakejes

ingrediënten

100 gram suiker

2 eieren

2 eidooiers

50 gram bloem

100 gram boter

100 gram hazelnootpasta

cacaopoeder

125 gram mascarpone

2 eetlepels hazelnootpasta

aardbei

framboos

poedersuiker


benodigdheden

muffinvorm

spuitzak

  • 1 Verwarm de oven voor op 200ºC.
  • 2 Klop de suiker met de eieren, eidooiers en bloem tot een glad beslag.
  • 3 Smelt de boter met de hazelnootpasta au bain- marie. Laat iets afkoelen. Meng de gesmolten boter met de hazelnootpasta door het beslag.
  • 4 Bestuif de holtes van de muffinvorm met cacao. Vul de holtes voor driekwart met het beslag. Bak 9-10 minuten in het midden van de oven tot de buitenkant stevig en de binnenkant nog zacht is.
  • 5 Meng intussen de mascarpone en hazelnootpasta voor de topping en vul de spuitzak ermee.
  • 6 Laat de cakejes uit de oven 1⁄2 minuut staan en stort ze dan uit de vormpjes.
  • 7 Spuit er een toef hazelnoottopping op en garneer met aardbeien en/of frambozen. Bestuif met poedersuiker.

bereidingstip

Vervang voor de topping de mascarpone in dit recept door roomkaas en voeg hazelnootpasta en een scheutje espresso of amandellikeur toe.. Garneer met roze of rode gebaksdecoratie (zoals hartjes) in plaats van rood fruit.


voedingswaarde

energie 410 kcal
vet 33 gram
verzadigd vet 12 gram
koolhydraten 21 gram
eiwit 7 gram