online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

12 personen
eenvoudig
50 min.
nagerecht, nagerecht/gebak
Recepten Hazelnootmuffins met kaneel en abrikoos

Hazelnootmuffins met kaneel en abrikoos

ingrediënten

120 gram boter

2 eieren

100 milliliter karnemelk

50 gram blanke hazelnoten

200 gram lichtbruine basterdsuiker

400 gram bloem

1 theelepel bakpoeder

1 theelepel kaneelpoeder

6 abrikozen


benodigdheden

12 papieren cupcakevormpjes

muffinvorm

  • 1 Verwarm de oven voor op 200°C. Klop de boter met de eieren en karnemelk luchtig.
  • 2 Meng de hazelnoten met de suiker, de bloem, het bakpoeder, de kaneel en een snufje zout.
  • 3 Giet het eimengsel erbij en roer met een vork losjes door elkaar. Het mengsel moet onregelmatig blijven voor een luchtig resultaat.
  • 4 Schep het beslag in de cakevormpjes en leg er een halve abrikoos op, met de holle kant naar boven. Bak de muffins in de oven in 25-30 minuten gaar.


voedingswaarde

energie 310 kcal
vet 12 gram
verzadigd vet 6 gram
koolhydraten 43 gram
eiwit 6 gram