online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
gemiddeld
25 min.
nagerecht/desserts, nagerecht
Recepten Hazelnoten-panna cotta met sinaasappel en karamelsaus

Hazelnoten-panna cotta met sinaasappel en karamelsaus

ingredi├źnten

50 gram blanke hazelnoten

4 blaadjes gelatine

100 milliliter melk

50 gram poedersuiker

350 milliliter slagroom

50 gram lichtbruine basterdsuiker

1 theelepel boter

2 handsinaasappels


benodigdheden

4 eenpersoons puddingvormpjes

  • 1 Rooster de hazelnoten goudbruin in een droge, hete pan en maal ze fijn.
  • 2 Week de blaadjes gelatine in koud water tot ze helemaal zacht zijn.
  • 3 Verwarm de melk met de poedersuiker en gemalen hazelnoten in een pannetje tot net onder het kookpunt.
  • 4 Neem van de warmtebron, knijp de gelatine uit en roer door de warme melk.
  • 5 Klop de slagroom lobbig en schep luchtig door het melkmengsel.
  • 6 Verdeel het mengsel over de vormpjes en laat in 1-1,5 uur opstijven in de koelkast.
  • 7 Maak intussen de karamelsaus. Smelt de basterdsuiker met 50 ml water, de boter en een mespunt zout in een pannetje.
  • 8 Kook in tot een mooie, goudbruine karamel. Neem van het vuur en laat afkoelen.
  • 9 Schil de sinaasappels en snijd met een scherp mesje de partjes vruchtvlees tussen de vliesjes uit.
  • 10 Stort de puddinkjes op mooie schoteltjes.
  • 11 Schep de sinaasappelpartjes door de karamelsaus en schep bij de puddinkjes.

wijnadvies

Coeur de Muscat, Castillo de las Almenas Moscatel of Gonzalez-Tablas Cream Sherry.


voedingswaarde

energie 540 kcal
vet 42 gram
verzadigd vet 22 gram
koolhydraten 33 gram
eiwit 7 gram