voor 10:00 besteld vandaag in huis

2 personen
gemiddeld
20 min.
tussendoortje, ontbijt
recepten Hazelnotenyoghurt met chocoladegranola en peer

Hazelnotenyoghurt met chocoladegranola en peer

ingrediënten

200 gram havermout

2 eetlepels zonnebloempitten

4 eetlepels honing

1 eetlepel zonnebloemolie

1 theelepel cacaopoeder

cacaopoeder

60 gram melkchocolade

60 gram pure chocolade

500 milliliter yoghurt

125 gram hazelnoten

1 peer


  • 1 Verwarm de oven voor op 150ºC.
  • 2 Meng de havermout met de zonnebloempitten, 3 eetlepels honing, de olie en een snufje zout. Bak in de oven in circa 20 minuten goudbruin. Laat afkoelen.
  • 3 Meng deze granola met 1 theelepel cacaopoeder en de fijngehakte chocolade.
  • 4 Mix intussen in een blender de yoghurt met de hazelnoten, 1 eetlepel honing en een snufje zout glad. Verdeel over kommen en schep de granola erop.
  • 5 Leg de plakjes peer erbij, bestrooi met een beetje cacao en serveer direct.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 0 kcal
vet 0 gram
verzadigd vet 0 gram
koolhydraten 0 gram
eiwit 0 gram