voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

elke week alle nieuwtjes in je mailbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang een cadeautje van ons. Je maakt ook kans op één van onze andere prijzen, zoals een city trip of een diner in een sterrenrestaurant. 


ik wil me inschrijven

of maak een account aan
6 personen
gemiddeld
40 min.
voorgerecht
Recepten Heldere paddenstoelensoep

Heldere paddenstoelensoep

ingredi├źnten

20 gram gedroogd eekhoorntjesbrood

25 gram boter

1 ui

1 teentje knoflook

theelepel verse tijm

mespunt gedroogde tijm

150 gram champignons

150 gram kastanjechampignons

150 gram oesterzwammen

100 gram shiitakes

50 milliliter droge sherry

1 theelepel citroensap

1 liter kippenbouillon van tablet

1 liter kippenbouillon

2 theelepels sojasaus

tabasco

2 eetlepels verse peterselie


  • 1 Overgiet de gedroogde paddenstoelen in een kom met circa 1/4 liter kokend water en laat 30 minuten weken. Giet het weekvocht door een fijne zeef en doe het bij de bouillon. Borstel ondertussen de paddenstoelen schoon en snijd ze in plakjes.
  • 2 Verhit de boter in een grote pan. Laat de ui, de knoflook en de tijm kort fruiten tot de ui glazig is.
  • 3 Voeg de paddenstoelen toe en laat omscheppend bakken tot ze beginnen te slinken. Blus desgewenst af met de sherry.
  • 4 Voeg de bouillon toe en breng aan de kook. Voeg het citroensap, de sojasaus en de tabasco toe en proef of er nog zout bij moet. Bestrooi de soep vlak voor het serveren met de peterselie.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 80 kcal
vet 5 gram
verzadigd vet 3 gram
koolhydraten 5 gram
eiwit 3 gram