voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

elke week alle nieuwtjes in je mailbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang een cadeautje van ons. Je maakt ook kans op één van onze andere prijzen, zoals een city trip of een diner in een sterrenrestaurant. 


ik wil me inschrijven

of maak een account aan
4 personen
gemiddeld
15 min.
voorgerecht
Recepten Heldere vissoep met tomaat en dragon

Heldere vissoep met tomaat en dragon

ingredi├źnten

2 eetlepels olijfolie

1 ui

2 teentjes knoflook

1 eetlepel gedroogde dragon

1 eetlepel tomatenpuree

1 liter visbouillon

5 trostomaten

500 gram gemengde zeevruchten


  • 1 Verwarm de olijfolie in een soeppan en fruit hierin de ui op lage stand in circa 5 minuten glazig. Voeg de knoflook en dragon toe en fruit nog een minuut al roerend door.
  • 2 Voeg de tomatenpuree toe en roer nog een minuut over de bodem van de pan. Giet de bouillon erbij en laat aan de kook komen.
  • 3 Snijd ondertussen de tomaten in vieren en verwijder de zaadjes. Snijd het vruchtvlees in kleine blokjes.
  • 4 Voeg de zeevruchten en tomatenblokjes toe aan de kokende bouillon en laat circa 5 minuten zachtjes koken.
  • 5 Breng de soep eventueel verder op smaak met zout en peper. Lekker met stokbrood.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 205 kcal
vet 9 gram
verzadigd vet 2 gram
koolhydraten 10 gram
eiwit 21 gram