voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

elke week alle nieuwtjes in je mailbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang een cadeautje van ons. Je maakt ook kans op één van onze andere prijzen, zoals een city trip of een diner in een sterrenrestaurant. 


ik wil me inschrijven

of maak een account aan
4 personen
gemiddeld
30 min.
nagerecht/desserts, nagerecht
Recepten Hemelse modder

Hemelse modder

ingredi├źnten

200 gram pure chocolade

pure chocolade

2 eetlepels melk

3 eiwitten

250 milliliter slagroom

1 zakje vanillesuiker


  • 1 Smelt de chocolade met de melk au bain-marie of 2-3 minuten in de magnetron op 400 Watt. Roer goed door en laat de chocolade iets afkoelen.
  • 2 Klop de eiwitten in een vetvrije kom stijf. Klop de slagroom met de vanillesuiker stijf. Spatel de eiwitten door de gesmolten chocolade. Schep de helft van de slagroom erdoor.
  • 3 Verdeel de hemelse modder over 4 schaaltjes en zet deze minimaal 2 uur in de koelkast.
  • 4 Schaaf krullen van een stuk chocolade. Garneer het dessert met de rest van de slagroom en de chocoladekrullen.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 520 kcal
vet 40 gram
verzadigd vet 25 gram
koolhydraten 30 gram
eiwit 8 gram