voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
gemiddeld
30 min.
nagerecht/desserts, nagerecht
recepten Hemelse modder

Hemelse modder

ingredi├źnten

200 gram pure chocolade

pure chocolade

2 eetlepels melk

3 eiwitten

250 milliliter slagroom

1 zakje vanillesuiker


  • 1 Smelt de chocolade met de melk au bain-marie of 2-3 minuten in de magnetron op 400 Watt. Roer goed door en laat de chocolade iets afkoelen.
  • 2 Klop de eiwitten in een vetvrije kom stijf. Klop de slagroom met de vanillesuiker stijf. Spatel de eiwitten door de gesmolten chocolade. Schep de helft van de slagroom erdoor.
  • 3 Verdeel de hemelse modder over 4 schaaltjes en zet deze minimaal 2 uur in de koelkast.
  • 4 Schaaf krullen van een stuk chocolade. Garneer het dessert met de rest van de slagroom en de chocoladekrullen.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 520 kcal
vet 40 gram
verzadigd vet 25 gram
koolhydraten 30 gram
eiwit 8 gram