online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

win je december boodschappen terug!

Zodra je een bestelling plaatst bij SPAR maak je automatisch kans  op het terugwinnen van je decemberboodschappen! 


ontdek meer

of maak een account aan
4 personen
gemiddeld
30 min.
tussendoortje, nagerecht/desserts, nagerecht
Recepten Herfstfriandises

Herfstfriandises

ingredi├źnten

100 milliliter notenijs

100 gram witte chocolade

4 amandelen

4 dadels

4 gedroogde vijgen

kaneelpoeder

8 bitterkoekjes

glazuurstift

1 zakje wit glazuur

75 gram witte marsepein

4 walnoten

poedersuiker


  • 1 Schep met twee lepels 4 kleine bolletjes van het ijs en leg op een bord in de diepvries.
  • 2 Verwarm de witte chocolade au bain-marie tot deze bijna gesmolten is. Neem van de warmtebron en roer glad.
  • 3 Steek de amandelen in de holtes van de dadels. Haal met behulp van 2 vorken de gevulde dadels en vijgen door de gesmolten chocolade en leg ze op een bord om af te koelen. Bestuif met kaneelpoeder en leg 10 minuten in de koelkast om uit te harden.
  • 4 Leg de bitterkoekjes met de bolle kant naar boven naast elkaar en druppel er kleine stipjes op met het glazuur.
  • 5 Draai van de marsepein 4 kleine balletjes en druk er aan beide kanten een walnoot tegen aan.
  • 6 Druk 2 bitterkoekjes tegen een bolletje ijs en leg ze op bordjes. Bestuif met wat poedersuiker.
  • 7 Verdeel de marsepein-, dadel- en vijgenbonbons over de bordjes. Lekker bij koffie of thee.

wijnadvies

Heerlijk natafelen met een lekker glaasje Sea Lord Tawny port.


voedingswaarde

energie 455 kcal
vet 24 gram
verzadigd vet 9 gram
koolhydraten 54 gram
eiwit 6 gram