voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
gemiddeld
30 min.
hoofdgerecht
recepten Herfstminestrone

Herfstminestrone

ingredi├źnten

350 milliliter runderbouillon met vlees

2 runderbouillontabletten

400 gram tomatenblokjes

1 laurierblaadje

2 kruidnagels

2 winterpenen

2 vastkokende aardappels

100 gram parmaham

1 pot witte bonen

200 gram groene kool


  • 1 Vul de pot runderbouillon met water aan tot in totaal 1 liter bouillon.
  • 2 Breng de vleesbouillon, bouillontabletten, tomatenblokjes en kruiden aan de kook en voeg de wortel en aardappel toe. Laat circa 5 minuten zachtjes koken.
  • 3 Voeg de groene kool, bonen en ham toe en kook circa 2 minuten mee.
  • 4 Voeg eventueel nog wat extra water toe wanneer de soep te dik is en roer de selderij door de soep.
  • 5 Lekker met brood met tomatentapenade.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 240 kcal
vet 6 gram
verzadigd vet 2 gram
koolhydraten 24 gram
eiwit 15 gram
recall Weidenaar verse rundvleesproducten bekijk hier