online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

win je december boodschappen terug!

Zodra je een bestelling plaatst bij SPAR maak je automatisch kans  op het terugwinnen van je decemberboodschappen! 


ontdek meer

of maak een account aan
4 personen
gemiddeld
45 min.
hoofdgerecht
Recepten Herfstpizza

Herfstpizza

ingrediënten

1 ui

150 gram kastanjechampignons

4 eetlepels olijfolie

1 mespunt paprikapoeder

125 milliliter kookroom

frituurolie

2 vastkokende aardappels

1 pak mix voor pizzabodem

3 eetlepels bloem

6 ansjovisfilets

2 theelepels truffelolie


benodigdheden

bakplaat

2 pizzavormen

  • 1 Bak de ui en kastanjechampignons in 2 eetlepels olijfolie tot ze beginnen te kleuren.
  • 2 Voeg een mespunt paprikapoeder en de kookroom toe en verwarm zonder te koken. Pureer dit mengsel.
  • 3 Verhit de frituurolie tot 160°C. Schaaf de aardappel in dunne plakken, spoel ze af en dep ze droog. Frituur de plakjes aardappel tot chips en laat ze uitlekken op keukenpapier.
  • 4 Doe de pizzabodemmix in een kom, voeg water en de rest van de olijfolie toe en kneed dit tot een soepel deeg.
  • 5 Verwarm de oven voor op 200°C. Rol het deeg op een met bloem bestoven werkblad uit tot een lap van circa 1/2 cm dik. Bekleed de vormen of plaat ermee.
  • 6 Verdeel de paddenstoelensaus met de bolle kant van een lepel over de pizzabodem. Bak de pizza 25 minuten in het midden van de oven.
  • 7 Garneer de pizza voor het serveren met de aardappelchips, ansjovis en truffelolie.


voedingswaarde

energie 685 kcal
vet 26 gram
verzadigd vet 7 gram
koolhydraten 93 gram
eiwit 18 gram