voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
gemiddeld
45 min.
hoofdgerecht
recepten Herfstpizza

Herfstpizza

ingrediënten

1 ui

150 gram kastanjechampignons

4 eetlepels olijfolie

1 mespunt paprikapoeder

125 milliliter kookroom

frituurolie

2 vastkokende aardappels

1 pak mix voor pizzabodem

3 eetlepels bloem

6 ansjovisfilets

2 theelepels truffelolie


benodigdheden

bakplaat

2 pizzavormen

  • 1 Bak de ui en kastanjechampignons in 2 eetlepels olijfolie tot ze beginnen te kleuren.
  • 2 Voeg een mespunt paprikapoeder en de kookroom toe en verwarm zonder te koken. Pureer dit mengsel.
  • 3 Verhit de frituurolie tot 160°C. Schaaf de aardappel in dunne plakken, spoel ze af en dep ze droog. Frituur de plakjes aardappel tot chips en laat ze uitlekken op keukenpapier.
  • 4 Doe de pizzabodemmix in een kom, voeg water en de rest van de olijfolie toe en kneed dit tot een soepel deeg.
  • 5 Verwarm de oven voor op 200°C. Rol het deeg op een met bloem bestoven werkblad uit tot een lap van circa 1/2 cm dik. Bekleed de vormen of plaat ermee.
  • 6 Verdeel de paddenstoelensaus met de bolle kant van een lepel over de pizzabodem. Bak de pizza 25 minuten in het midden van de oven.
  • 7 Garneer de pizza voor het serveren met de aardappelchips, ansjovis en truffelolie.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 685 kcal
vet 26 gram
verzadigd vet 7 gram
koolhydraten 93 gram
eiwit 18 gram