online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
eenvoudig
25 min.
lunch, hoofdgerecht
Recepten Herfstquiche met boerenkaas

Herfstquiche met boerenkaas

ingrediënten

500 gram spruitjes

1 eetlepel boter

5 plakjes diepvriesbladerdeeg

150 gram belegen boerenkaas

2 rode uien

4 eieren

150 milliliter melk

150 milliliter kookroom

snufje nootmuskaatpoeder

2 eetlepels pijnboompitten


benodigdheden

quichevorm

taartvorm

  • 1 Verwarm de oven voor op 200°C. Kook de spruitjes met zout 5 minuten. Giet ze af en spoel er koud water over. Laat goed uitlekken. Halveer de grotere spruiten.
  • 2 Vet de vorm in en bekleed hem met de deegplakjes. Druk de deegranden goed op elkaar en prik de deegbodem hier en daar in met een vork.
  • 3 Verdeel de helft van de geraspte kaas over de deegbodem. Verdeel de spruitjes en uiringen erover. Klop de eieren los met de melk, zout, peper, nootmuskaat en de rest van de kaas. Giet dit mengsel over de groenten. Strooi de pijnboompitten erover.
  • 4 Bak de quiche in circa 40 minuten in het midden van de oven goudbruin en gaar.
  • 5 Serveer de quiche met een salade van eikenbladsla, walnoten en een dressing van olijfolie, rodewijn- of frambozenazijn en honing.


voedingswaarde

energie 510 kcal
vet 33 gram
verzadigd vet 20 gram
koolhydraten 31 gram
eiwit 18 gram