online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

win je december boodschappen terug!

Zodra je een bestelling plaatst bij SPAR maak je automatisch kans  op het terugwinnen van je decemberboodschappen! 


ontdek meer

of maak een account aan
3 personen
gemiddeld
25 min.
lunch, hoofdgerecht
Recepten Herfstsalade met geitenkaas, stoofpeertjes en peperkoek

Herfstsalade met geitenkaas, stoofpeertjes en peperkoek

ingredi├źnten

1 citroen

2 kaneelstokjes

500 milliliter rode wijn

6 stoofperen

50 gram walnoten

150 gram gemengde bladsla

3 plakken zachte geitenkaas

3 eetlepels honing

6 plakken ontbijtspek

6 plakken rauwe hammen

1 eetlepel verse tijm

6 dunne plakjes ontbijtkoeken

3 eetlepels sinaasappelmarmelade

3 eetlepels abrikozenjam

1 sinaasappel

50 milliliter notenolie

50 milliliter arachideolie

1 theelepel dijonmosterd

1 eetlepel balsamicoazijn

1 eetlepel rode vruchtenazijn


  • 1 Rooster de walnoten in een droge hete koekenpan. Verdeel de sla en de noten over de borden.
  • 2 Verpak de geitenkaas met per plak 1 eetlepel honing erop in het ontbijtspek. Meng sap, rasp, olie, mosterd en azijn voor de dressing.
  • 3 Verwijder de klokhuizen uit de peren en snijd de peren in plakjes of blokjes. Verdeel ze over de sla en giet de dressing erover.
  • 4 Bak de geitenkaaspakketjes 2 minuten per kant in een droge hete koekenpan en leg ze op de salade. Strooi de tijm erover.
  • 5 Bestrijk de plakjes peperkoek met de marmelade en maal er een beetje peper over. Snijd ze in driehoekjes of repen en leg ze op de salade.

bereidingstip

Liever geen wijn? Stoof de peren dan in druiven- of bessensap.


voedingswaarde

energie 940 kcal
vet 51 gram
verzadigd vet 15 gram
koolhydraten 93 gram
eiwit 22 gram