online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
gemiddeld
20 min.
voorgerecht
Recepten Herfstsalade met paddenstoelen en blauwe kaas

Herfstsalade met paddenstoelen en blauwe kaas

ingredi├źnten

200 gram gemengde paddenstoelen

1 eetlepel olijfolie

1 teentje knoflook

1 eetlepel verse tijm

1 theelepel mosterd

2 eetlepels rodewijnazijn

3 eetlepels notenolie

3 eetlepels olijfolie

200 gram gemengde eikenbladsla

200 gram gemengde sla

50 gram bleu d'auvergne

50 gram blue stilton

20 gram hazelnoten


  • 1 Snijd de paddenstoelen in stukken. Verwarm de olijfolie en roerbak de paddenstoelen op hoog vuur circa 2 minuten.
  • 2 Voeg de knoflook en tijm toe en bak nog een minuut mee. Laat afkoelen tot lauw.
  • 3 Klop de mosterd los met de azijn en voeg de olie langzaam toe tot een gelijkmatige dressing. Breng op smaak met zout en peper.
  • 4 Hussel deze dressing vlak voor het serveren door de sla en leg de sla op 4 borden.
  • 5 Verdeel de paddenstoelen erover. Verkruimel de kaas over de salade en bestrooi met de hazelnoten.

bereidingstip

Lekker met brood.


voedingswaarde

energie 205 kcal
vet 19 gram
verzadigd vet 4 gram
koolhydraten 3 gram
eiwit 5 gram