online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

win je december boodschappen terug!

Zodra je een bestelling plaatst bij SPAR maak je automatisch kans  op het terugwinnen van je decemberboodschappen! 


ontdek meer

of maak een account aan
2 personen
gemiddeld
30 min.
hoofdgerecht
Recepten Herfstsalade met warme geitenkaas

Herfstsalade met warme geitenkaas

ingrediënten

60 gram walnoten

1 eetlepels olijfolie

1 kleine appel

20 druiven

1 kleine ui

1 krop eikenbladsla

2 sneeën mueslibrood

2 sneeën rozijnenbroden

150 gram zachte geitenkaas

2 takjes tijm

1 theelepel gedroogde tijm

2 theelepels honing

1 theelepel notenolie

50 milliliter vinaigrettes


benodigdheden

keukenpapier

  • 1 Rooster de walnoten in de olijfolie en schud ze op een dubbel laagje keukenpapier. Verwarm de oven voor op 200°C.
  • 2 Snijd de appels in vieren, verwijder de klokhuizen en snijd de kwarten in dikke driehoekjes. Haal de flinterdun gesneden halve uiringen los. Haal de slabladeren los. Gebruik de kleine blaadjes heel, stapel de grotere op elkaar en snijd ze in brede repen.
  • 3 Bestrijk de sneetjes brood dik met de geitenkaas. Pluk de tijmblaadjes af en bestrooi de kaas ermee. Druppel de honing erover en een theelepel notenolie. Bak de kaasbroodjes in 10-12 minuten goudbruin en knapperig in de oven.
  • 4 Verdeel de sla over de borden. Meng druiven, appel, ui, zout uit de molen en walnoten en bestrooi de salade hiermee. Druppel de vinaigrette over de salade. Leg op elk bord een sneetje brood met warme, zachte geitenkaas.

bereidingstip

Maak zelf een mosterddressing: schep in een potje (met deksel) 1 theel. versgemalen zeezout, 1 teen knoflook uit de pers, 1 theel. Zaanse mosterd, 1 eetl. witte wijnazijn en 4 eetl. (groene) olijfolie. Voeg naar smaak eventueel wat peper toe. Laat gerust de knoflook weg, als je daar niet van houdt. Draai het potje dicht en schud het mengsel flink door elkaar.

wijnadvies

Dit gerecht verdient uw beste Sauvignon blanc of Chenin blanc.


voedingswaarde

energie 810 kcal
vet 62 gram
verzadigd vet 14 gram
koolhydraten 38 gram
eiwit 21 gram