2 personen
eenvoudig
30 min.
hoofdgerecht
recepten Herfstsalade met zache geitenkaas

Herfstsalade met zache geitenkaas

ingrediënten


30 min
2 personen
100 milliliter mosterddressing
1 theelepel notenolie
2 theelepels honing
2 takjes tijm
150 gram zachte geitenkaas
2 sneeën rozijnenbroden
2 sneeën mueslibrood
1 kropje eikenbladsla
1 kleine ui
1 kleine appel
100 gram druiven
60 gram walnoten
1 eetlepel olijfolie

benodigdheden

keukenpapier

  • 1 Verhit de olijfolie en rooster hierin de walnoten. Laat ze uitlekken op een dubbel laagje keukenpapier. Verwarm de oven voor op 200°C.
  • 2 Halveer de druiven (verwijder eventuele pitjes). Snijd de appels in vieren, verwijder de klokhuizen en snijd de kwarten in dikke driehoekjes.
  • 3 Halveer de ui en snijd de helften in flinterdunne halve ringen. Haal de slabladeren los. Gebruik de kleine blaadjes heel en snijd de grotere in brede repen.
  • 4 Bestrijk de sneetjes brood dik met de geitenkaas. Bestrooi de kaas met de tijmblaadjes. Besprenkel met de honing en de notenolie. Bak de kaasbroodjes in de oven in 10-12 minuten goudbruin en knapperig.
  • 5 Verdeel de sla over de borden. Meng druiven, appel, ui, zout en walnoten en bestrooi de salade hiermee. Druppel de vinaigrette over de salade. Leg op elk bord een sneetje brood met warme, zachte geitenkaas.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 970 kcal
vet 76 gram
verzadigd vet 16 gram
koolhydraten 44 gram
eiwit 22 gram
recalls Daily Chef andijvie stamppot met gehaktballetjes,Bio hapje appel perzik banaan 6+, Chefaid nylon bakspatel, Brabantse Metworst, Lay’s Oven Baked Roasted Paprika, Verstegen, Davitamon, M&M, Chio Mix bekijk hier