online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

win je december boodschappen terug!

Zodra je een bestelling plaatst bij SPAR maak je automatisch kans  op het terugwinnen van je decemberboodschappen! 


ontdek meer

of maak een account aan
4 personen
gemiddeld
25 min.
hoofdgerecht
Recepten Hertenbiefstuk met abrikozen en portsaus

Hertenbiefstuk met abrikozen en portsaus

ingrediënten

4 hertenbiefstukken

150 gram gedroogde abrikozen

125 milliliter rode port 

1 eetlepel arachideolie

50 gram boter

1 eetlepel tomatenpuree

150 milliliter wildfond

150 milliliter vleesbouillon

1 eetlepel grove mosterd

4 takjes rozemarijn


benodigdheden

aluminiumfolie

  • 1 Neem de hertenbiefstukken circa 30 minuten voor het bereiden uit de koelkast.
  • 2 Verwarm de abrikozen circa 5 minuten in de port.
  • 3 Verhit de olie en boter en bak hierin de hertenbiefstukken in 2-3 minuten per kant rosé.
  • 4 Neem het vlees uit de pan en laat het onder aluminiumfolie 4-5 minuten rusten.
  • 5 Voeg de tomatenpuree toe aan het bakvet en bak 1 minuut. Roer de mosterd erdoor.
  • 6 Giet de fond erbij en voeg de abrikozen met port toe. Verwarm en laat iets inkoken.
  • 7 Serveer de hertenbiefstukken met de portsaus. Garneer met een takje rozemarijn.
  • 8 Lekker met rodekool, stoofpeertjes en aardappelpuree.

bereidingstip

Vervang de hertenbiefstuk door eendenborstfilet of runderbiefstuk. Bak eendenborst 4-5 minuten op de ingekruiste velkant en 2-3 minuten op de andere kant.


voedingswaarde

energie 430 kcal
vet 17 gram
verzadigd vet 9 gram
koolhydraten 28 gram
eiwit 30 gram