online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

win je december boodschappen terug!

Zodra je een bestelling plaatst bij SPAR maak je automatisch kans  op het terugwinnen van je decemberboodschappen! 


ontdek meer

of maak een account aan
4 personen
gemiddeld
25 min.
hoofdgerecht
Recepten Hertenbiefstuk met chocolade-wijnsaus

Hertenbiefstuk met chocolade-wijnsaus

ingrediënten

4 hertenbiefstukken

125 milliliter rode wijn

2 eetlepels appelstroop

175 milliliter wildfond

50 gram pure chocolade

200 gram wortelbolletjes

200 gram sugarsnaps

1 eetlepel arachideolie

40 gram boter


benodigdheden

aluminiumfolie

  • 1 Verwarm de wijn met de appelstroop en wildfond voor de saus. Laat zachtjes iets inkoken. Voeg chocolade toe en laat deze smelten. Zet de saus apart.
  • 2 Bestrooi de hertenbiefstukken met zout en versgemalen peper. Kook de worteltjes en sugarsnaps met zout beetgaar.
  • 3 Verhit olie en de boter en bak de biefstukken op een hoge stand in 3 minuten per kant rosé. Haal het vlees uit de pan en laat het onder aluminiumfolie circa 5 minuten rusten.
  • 4 Verwarm intussen de chocolade-wijnsaus. Serveer het vlees, eventueel in plakken gesneden, met de saus en de groenten. Lekker met aardappelpoffers.


voedingswaarde

energie 400 kcal
vet 20 gram
verzadigd vet 11 gram
koolhydraten 17 gram
eiwit 34 gram