online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
gemiddeld
45 min.
hoofdgerecht
Recepten Hertenbiefstuk met tijmjus en krieltjesclafoutis

Hertenbiefstuk met tijmjus en krieltjesclafoutis

ingrediënten

4 hertenbiefstukken

50 gram boter

50 gram vloeibaar bakproduct

50 milliliter rode port 

50 milliliter witte port

200 milliliter wildfond

200 milliliter vleesbouillon

1 eetlepel verse tijm

1 theelepel gedroogde tijm

450 gram krieltjes

100 gram ontbijtspek

3 eieren

200 gram demi crème fraîche

1 theelepel gedroogde Provençaalse kruiden

1 theelepel gedroogde italiaanse kruiden


benodigdheden

4 eenpersoons ovenschaaltjes

aluminiumfolie

  • 1 Verwarm de oven voor op 200°C. Haal het vlees uit de koelkast en laat het op kamertemperatuur komen.
  • 2 Begin met de clafoutis. Verdeel de krieltjes over de ovenschaaltjes. Bak de spekreepjes licht krokant in een droge hete koekenpan. Leg de spekreepjes tussen de aardappeltjes.
  • 3 Klop de eieren los. Meng ze door de crème fraîche met zout, peper en de gemengde kruiden. Schenk het mengsel op de krieltjes en zet de schaaltjes 25 minuten in het midden van de oven tot het ei gestold is. Dek af met aluminium­folie als het te donker wordt.
  • 4 Bestrooi de hertenbiefstukken met zout en peper. Verhit de boter of het vloeibare bakproduct en bak het vlees 2-3 minuten per kant. Schep de biefstukken uit de pan, houd ze warm en laat ze even rusten.
  • 5 Blus het bakvet af met port, giet de fond of bouillon erbij en laat alles iets inkoken. Schep de tijm erdoor. Serveer de hertenbiefstuk met de tijmjus en de krieltjesclafoutis.

bereidingstip

Bak eens schijven appel met rode schil. Leg deze op de biefstukken met de tijmjus eromheen.

wijnadvies

Heel veel mogelijkheden met rood. Denk aan de Indomita Reserva Cabernet Sauvignon. Uit Bordeaux Hotel de Ville of Château David. Uit Chili Santa Balera Cabernet Sauvignon-Merlot en uit Zuid-Afrika Danie de Wet Merlot. Rode Bourgogne liefhebbers kiezen Pinot Noir.


voedingswaarde

energie 620 kcal
vet 34 gram
verzadigd vet 19 gram
koolhydraten 25 gram
eiwit 50 gram