online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

win je december boodschappen terug!

Zodra je een bestelling plaatst bij SPAR maak je automatisch kans  op het terugwinnen van je decemberboodschappen! 


ontdek meer

of maak een account aan
6 personen
gemiddeld
30 min.
nagerecht
Recepten Het Warme Truiendag Toetje

Het Warme Truiendag Toetje

ingrediënten

30 gram hazelnoten

100 gram suiker

30 gram amandelen

40 gram walnoten

40 gram pecannoten

40 gram rozijnen

6 eidooiers

2 theelepels maizena

500 milliliter melk

100 milliliter slagroom

kaneelpoeder


  • 1 Rooster de hazelnoten in een droge hete koekenpan. Voeg 15 gram suiker toe en laat deze karameliseren. Laat de noten op een bord afkoelen en strooi er nog wat suiker overheen.
  • 2 Verwarm de oven voor op 200°C. Houd 1 eetlepel gehakte noten apart voor de garnering. Meng de rest van de gehakte noten met de rozijnen en kokos.
  • 3 Breek de gekarameliseerde noten in stukken en voeg deze ook aan het mengsel toe.
  • 4 Mix de eidooiers, 70 gram suiker en maïzena tot een witte massa. Verwarm het mengsel op een lage stand. Voeg scheutje voor scheutje de melk toe, blijf kloppen en breng aan de kook.
  • 5 De vla is goed wanneer op de bolle kant van de lepel een dun laagje blijft liggen. Haal de pan van de warmtebron en roer het notenmengsel door de vla.
  • 6 Klop de slagroom met de overige suiker. Vul 6 ovenvaste schaaltjes met de notenvla en schep op ieder schaaltje wat slagroom.
  • 7 Zet de schaaltjes 4 minuten in het midden van de oven. Garneer met stukjes noot en eventueel een beetje kaneelpoeder.

bereidingstip

Vervang de losse noten door een kant-en-klare ongezouten notenmix.


voedingswaarde

energie 420 kcal
vet 29 gram
verzadigd vet 8 gram
koolhydraten 29 gram
eiwit 10 gram