voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

elke week alle nieuwtjes in je mailbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang een cadeautje van ons. Je maakt ook kans op één van onze andere prijzen, zoals een city trip of een diner in een sterrenrestaurant. 


ik wil me inschrijven

of maak een account aan
4 personen
eenvoudig
35 min.
hoofdgerecht
Recepten Hete bliksem basisrecept

Hete bliksem basisrecept

ingredi├źnten

1 kilogram kruimige aardappel

500 gram zure appels

500 gram zoete appels

250 gram gerookte ontbijtspekblokjes

2 uien

150 milliliter vleesbouillon

kaneelpoeder


  • 1 Kook de aardappels 18-20 minuten in een grote pan water met zout. Voeg halverwege de kooktijd alle appels toe.
  • 2 Bak intussen de spekblokjes in een droge, hete koekenpan. Voeg de ui toe en bak even mee.
  • 3 Blus af met de bouillon.
  • 4 Giet de aardappels en appels af. Stamp niet, maar roer tot een grove puree.
  • 5 Schep het spekjesmengsel erdoor.
  • 6 Breng op smaak met peper en eventueel kaneel.

bereidingstip

Vervang de gerookte spekblokjes door speklapjes of ontbijtspek en serveer het spek op de hete bliksem.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 535 kcal
vet 19 gram
verzadigd vet 7 gram
koolhydraten 69 gram
eiwit 15 gram