voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
eenvoudig
35 min.
hoofdgerecht
recepten Hete bliksem basisrecept

Hete bliksem basisrecept

ingredi├źnten

1 kilogram kruimige aardappel

500 gram zure appels

500 gram zoete appels

250 gram gerookte ontbijtspekblokjes

2 uien

150 milliliter vleesbouillon

kaneelpoeder


  • 1 Kook de aardappels 18-20 minuten in een grote pan water met zout. Voeg halverwege de kooktijd alle appels toe.
  • 2 Bak intussen de spekblokjes in een droge, hete koekenpan. Voeg de ui toe en bak even mee.
  • 3 Blus af met de bouillon.
  • 4 Giet de aardappels en appels af. Stamp niet, maar roer tot een grove puree.
  • 5 Schep het spekjesmengsel erdoor.
  • 6 Breng op smaak met peper en eventueel kaneel.

bereidingstip

Vervang de gerookte spekblokjes door speklapjes of ontbijtspek en serveer het spek op de hete bliksem.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 535 kcal
vet 19 gram
verzadigd vet 7 gram
koolhydraten 69 gram
eiwit 15 gram
recall Wahid Vleeswaren bekijk hier