voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
gemiddeld
30 min.
hoofdgerecht
recepten Hete bliksem binnenstebuiten

Hete bliksem binnenstebuiten

ingrediënten

8 grote rode appels

citroen

100 gram blanke rozijnen

100 milliliter witte wijn

600 gram kruimige aardappels

50 gram boter

2 eetlepels boter

100 milliliter warme melk

nootmuskaat

kaneelpoeder

8 lange plakken ontbijtspek

8 kruidnagels

8 laurierblaadjes


benodigdheden

meloenbolletjessteker

  • 1 Snijd van de appels het bovenste kapje met het steeltje horizontaal eraf. Leg de kapjes in een bak koud water met het citroensap.
  • 2 Hol de appels van bovenaf uit met een bolletjessteker. Leg alle bolletjes, zonder klokhuis en pitjes, en de uitgeholde appels in het citroenwater.
  • 3 Breng de rozijnen met de wijn aan de kook en laat op een lage stand circa 5 minuten trekken. Giet af en laat uitlekken.
  • 4 Kook de aardappels in circa 20 minuten gaar in water met zout. Giet af en laat goed uitlekken.
  • 5 Stamp de aardappels tot een luchtige puree met 2 eetlepels boter en de melk.
  • 6 Verwarm de oven voor op 180ºC.
  • 7 Giet alle appels en appelstukjes af in een vergiet.
  • 8 Stamp de appelbolletjes en rozijnen kort mee door de puree en breng op smaak met zout, peper, nootmuskaat en een snufje kaneel.
  • 9 Zet de uitgeholde appels in een ovenschaal en vul ze met de puree.
  • 10 Wikkel de plakken ontbijtspek rondom de appels en steek vast met een kruidnagel.
  • 11 Steek een laurierblaadje schuin in de puree en zet het kapje van de appels erop.
  • 12 Verdeel 50 gram boter in blokjes erover en bak de appels in de oven in circa 30 minuten gaar.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 595 kcal
vet 22 gram
verzadigd vet 12 gram
koolhydraten 79 gram
eiwit 9 gram
recall Weidenaar verse rundvleesproducten bekijk hier